Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Závojnatky

Proč já sem lezu?
Slečno, ve vší úctě, pokud máte opravdu dospělou závojnatku, pak nevím, co vás vede k domněnce, že by se do 15l akvária vešla JEŠTĚ JEDNA. Rozměry takového akvária by měly být cca 30x20x30cm a do toho by se naše jedna dospělá závojnatka vešla s bídou jedna - jen v těle má kolem deseti centimetrů a ocas jí dalších cca 7 přidává. Nemluvě o výšce ryby se zvednutou hřbetní ploutví...
Prosím, buďte té dobroty, a pročtěte si následující odkaz: http://rybicky.net/atlasryb/zavojnatka_cinska - a to se zvláštní péčí část o vhodné velikosti nádrže.
CHOVAT ZÁVOJNATKU V 15L AKVÁRIU HRANIČÍ S TÝRÁNÍM ZVÍŘETE! Pro chov závojnatek je zapotřebí alespoň 100l akvárium, aby jim bylo možné vytvořit kvalitní životní podmínky. Vy byste taky mohla prožít život zavřená v pokoji o rozměrech 2x1 metr, ale radost byste z toho jistě neměla. Uvědomte si, že ten živý tvor je zcela ve vaší moci a odkázán na to, co mu poskytnete.
Další věc - to vás vážně nenapadne, že ta ryba "třetinkové velikosti", vyroste? To máte dojem, že zůstane třetinková navěky?
Co se týče té betty v mučírně na ryby (bettárium o objemu 2l), to radši ani nebudu komentovat. Jsem po lehkém infarktu a nemám se rozčilovat.
Nu, až se vrátím domů, budu moct našim závojnatkám opět vyprávět, jak se mají dobře...
V zájmu vašeho zvířete a v naději, že máte cit a svědomí, doufám, že něco uděláte.
A jako odpověď na váš nemístný dotaz - bylo by jistě možné přidat závojnatku k té stávající. Většinou dochází k pronásledování nové ryby, dokud si nějak nevymezí prostor. Vzhledem k tomu, že v tak malinkatém akváriu není co vymezovat, nejspíš by se jí ta velká rovnou pokusila vyhnat = zabít.
Přeju hezký den.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny