Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kořen

Dobry den mám dotaz mám kořen z lesa byl asi 2 měsíce v sudu a je vyvařen vypadá super ale jak se vyvařil vyteklo trocha smůly mám to dát do akvárka,je to asi 2 cm a asi 1mm široká škvírka se smůlou.

Předmět Autor Datum
ne, kořeny z lesa do aq nedávejte, počkejte si teď na podzim až se upustí vodní nádrže a bežte si na… nový
Alien 02.09.2013 11:11
Alien
Je nutné vybrat kořen, který je nebo byl delší dobu pod vodou. Nesmí být na něm hniloba ani plíseň.… nový
Meďoch 04.09.2013 10:42
Meďoch
Děkuji moc za odpovědi ale spíš si asi kořen koupím,tento co jsem chtěl dát do akvárka není nahnilí… poslední
martas676 06.09.2013 20:09
martas676

ne, kořeny z lesa do aq nedávejte, počkejte si teď na podzim až se upustí vodní nádrže a bežte si najít nějaké pěkné větve a kořeny které už jsou pod vodou třeba několik let, větve pak vyvařit a vydrhnout všechny příliš shnilé části.

Je nutné vybrat kořen, který je nebo byl delší dobu pod vodou.
Nesmí být na něm hniloba ani plíseň. Celý kořen očisti kartáčkem, popřípadě i nožíkem, neustále proplachuj při čištění v čisté tekoucí vodě. Až máš kořen dobře očištěný a natvarovaný (zařízlý) podle svých představ, vem starý hrnec s vodou, dej do něj kořen, přidej tak jednu polévkovou lžíci kuchyňské soli a několik kuliček Hypermangánu (Manganistanu draselného) - koupíš v lékárně, a vše přivěď k varu. Vař alespoň 1 hodinu na mírném plameni! Tím dokonale zlikviduješ choroboplodné zárodky a kořen nebude pouštět svinstvo do vody. Potom kořen ještě několikrát důkladně proper ve vlažné tekoucí vodě a je hotovo. (Hrnec použi opravdu starší, blbě se potom čistí :-) ).
Pokud chceš mít 100% jistotu, tak jej po téhle procedůře ještě namoč na několik dnů do vhodné čisté nádoby (kbelíku, který používáš na čištění akvária, dokonale čisté velké láhve od okurek a podobně). Potom můžeš bez obav dát do akvária. Pokud by se náhodou stalo, že kořen trochu plave a pohybuje se po dně, k jeho spodní části přišroubuj mosazným (ne ocelovým) vrutem se zápustnou hlavičkou kousek plexiskla, který zahrabeš do dna akvária a tím kořen upevníš.

Děkuji moc za odpovědi ale spíš si asi kořen koupím,tento co jsem chtěl dát do akvárka není nahnilí ani plesniví a vypadá že už byl ve vodě ale našel jsem ho kousek od lesa takže asi těžko jediné co na něm je že má na sobě smůlu jinak nepouští do vody nic(do kýble :D musel jsem ho mýt namočený ve vaně :D :D)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru