Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Váha velkého akvária?

Prosím Vás, kolik by mi zhruba vážilo (resp. s jakou nosností počítat) akvárium o 1000 litrech?

Jak je možné, že mi spousta akvaristů říká, že kolem 1,7 tuny? Přece nádrž musí vážit pořád jen nějak tu tunu (1 l = 1 kg cca), nehledě na tom, kolik a jak těžkých kamenů budu mít uvnitř. A pochybuju, že samotné sklo se stojanem by vážilo 0,7 tuny...

Děkuji

Předmět Autor Datum
Hmotnost akva kompletu se dá docela přesně spočítat, jen je potřeba mít vstupní data.Určitě ale počí… nový
viper 11.06.2014 15:21
viper
calculator.php V tomhle kalkulátoru se dá spočítat skoro všechno. Váha je sice přibližná ale tak pok… poslední
Coozle 11.06.2014 18:27
Coozle

Hmotnost akva kompletu se dá docela přesně spočítat, jen je potřeba mít vstupní data.Určitě ale počítej s hmotností min. okolo 1,5 t - jen váha samotného akvária mi vychází při rozměru d 200 h 60 v 80 sklo 15mm objem 960 litrů 166 kg. Pak je třeba připočíst stojan,vrchní kryt,filtraci......a v neposlední řadě dekorace- hlavně písek a kameny- jelikož mají na litr objemu o dost vyšší hmotnost než voda, můžou ve větším množství výrazně zvýšit hmotnost kompletu.

calculator.php V tomhle kalkulátoru se dá spočítat skoro všechno. Váha je sice přibližná ale tak pokud máš selský rozum tak si dokážeš sečíst váhu štěrku i s vodou a techniku si musíš hold zvážit pokud chceš co nejpřesnější odhad. A Raději počítej s větší váhou, lepší naddimenzovat než poddimenzovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru