Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betta splendens- povlak na těle :-(

Ahoj všem, moc prosím o pomoc.
Muj beták (Vanda) po nedávném zocelení ploutviček které si poranil o mušli, když se splašil. Vytvořil se mu na tělíčku takovej povrch něco jako když se člověk loupe, takový zvláštní povrch. Nepůsobí vubec aktivně neustále poleháva nebo se vznaší a neni vubec aktivní a ma jakoby stažené ploutvičky, ale vubec nepřiplave na zaklepaní jako vždy předtím. žrat žere normálně ráno i večer v normálních vdávkách přiměrených. Do vody mu dávam condicioner a ještě na doporučení i gel z aloe vera pro vnitřni floru a tvorbu slizu, teplota vody je stale u 25 občas i teplejší.
Nevíte nahodou prosím jak mu pomoct nebo co mu schazí nebo zda-li neni nemocný :-(
přikladam zde i fotku je to špatně fotitelné, ale je to třeba viditelné jak to má za okem nad skřelí takové šedivé mitečko.

Děkuji předem všem za pomoc

Předmět Autor Datum
Zvýšit teplotu a přisolit. Jaké máte akvárium a jak často odkalujete? Podle popisu bych to tipla na… nový
kata3101 11.09.2014 20:46
kata3101
Mám malé akvárko protože jsem dostala malou rybku 2 litry , ale za měsíc mu chci koupit nové větší.… nový
Misaaceeek 11.09.2014 21:45
Misaaceeek
Zde jsou fotky nejde to moc dobře vyfotit:-( nový
Misaaceeek 11.09.2014 22:11
Misaaceeek
2 litry není akvárium to za 1., za 2. 25 stupňů, kterých tam máte mi přijde dost málo. Za 3. kde je… nový
kata3101 12.09.2014 23:04
kata3101
Poznámka k akváriu: podľa fotky to vyzerá, že nie je prikryté. Betty, aj iné labyrintky, by mali mať… poslední
perenquen 13.09.2014 09:47
perenquen

Mám malé akvárko protože jsem dostala malou rybku 2 litry , ale za měsíc mu chci koupit nové větší. Měním mu vodu normálně a krmím ho lupínky + občas mraženým pitěnkami. Slečna mi dala ve zveráku na to baktopur 800.Dala mi správnou medikaci nebo špatnou. Vubec se v tom to nevyznam.
děkuji

2 litry není akvárium to za 1., za 2. 25 stupňů, kterých tam máte mi přijde dost málo. Za 3. kde je filtrace? A co znamená měnit vodu normálně podle Vás? V takovém jak vy říkáte akváriu nepřežije žádná ryba, protože tato velikost je naprosto nedostačující, doporučuji si přečíst informace o chovu bojovnic a zařídit mu vhodné podmínky. Jak říkám, nejdůležitější bude zvýšit teplotu alespoň na 28 stupňů.

Poznámka k akváriu: podľa fotky to vyzerá, že nie je prikryté. Betty, aj iné labyrintky, by mali mať na akváriu krycie sklo, len na štrbinu odsunuté. Hltajú totiž pravidelne vzduch a ten by mal byť vlhký a rovnako teplý ako voda. Ďalšia funkcia skla je taká, že zabraňuje rybám vyskočiť z akvária.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru