Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betta splendens- povlak na těle :-(

Ahoj všem, moc prosím o pomoc.
Muj beták (Vanda) po nedávném zocelení ploutviček které si poranil o mušli, když se splašil. Vytvořil se mu na tělíčku takovej povrch něco jako když se člověk loupe, takový zvláštní povrch. Nepůsobí vubec aktivně neustále poleháva nebo se vznaší a neni vubec aktivní a ma jakoby stažené ploutvičky, ale vubec nepřiplave na zaklepaní jako vždy předtím. žrat žere normálně ráno i večer v normálních vdávkách přiměrených. Do vody mu dávam condicioner a ještě na doporučení i gel z aloe vera pro vnitřni floru a tvorbu slizu, teplota vody je stale u 25 občas i teplejší.
Nevíte nahodou prosím jak mu pomoct nebo co mu schazí nebo zda-li neni nemocný :-(
přikladam zde i fotku je to špatně fotitelné, ale je to třeba viditelné jak to má za okem nad skřelí takové šedivé mitečko.

Děkuji předem všem za pomoc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zvýšit teplotu a přisolit. Jaké máte akvárium a jak často odkalujete? Podle popisu bych to tipla na…
kata3101 11.09.2014 20:46
kata3101
Zde jsou fotky nejde to moc dobře vyfotit:-( nový
Misaaceeek 11.09.2014 22:11
Misaaceeek
2 litry není akvárium to za 1., za 2. 25 stupňů, kterých tam máte mi přijde dost málo. Za 3. kde je… nový
kata3101 12.09.2014 23:04
kata3101
Poznámka k akváriu: podľa fotky to vyzerá, že nie je prikryté. Betty, aj iné labyrintky, by mali mať… poslední
perenquen 13.09.2014 09:47
perenquen

2 litry není akvárium to za 1., za 2. 25 stupňů, kterých tam máte mi přijde dost málo. Za 3. kde je filtrace? A co znamená měnit vodu normálně podle Vás? V takovém jak vy říkáte akváriu nepřežije žádná ryba, protože tato velikost je naprosto nedostačující, doporučuji si přečíst informace o chovu bojovnic a zařídit mu vhodné podmínky. Jak říkám, nejdůležitější bude zvýšit teplotu alespoň na 28 stupňů.

Poznámka k akváriu: podľa fotky to vyzerá, že nie je prikryté. Betty, aj iné labyrintky, by mali mať na akváriu krycie sklo, len na štrbinu odsunuté. Hltajú totiž pravidelne vzduch a ten by mal byť vlhký a rovnako teplý ako voda. Ďalšia funkcia skla je taká, že zabraňuje rybám vyskočiť z akvária.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru