Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem První akvárium, nejlépe koule

Dobrý den chtěli bychom s přítelkyní koupit akvárium nejlépe skleněnou kouli... k tomu bychom chtěli vědět co je třeba ještě koupit aby byla údržba co nejjednodušší a nejrychlejší. chtěli bychom do akvárka aspoň 2 nějaké krásné rybky ale jsme úplní amatéři takže nevíme které by se nejlépe hodily... říkalo se že v kouli rybky časem zblbnou.? ... vyplatí se vůbec ona koule nebo je lepší koupit nějaký hotový set hranatý a jen dodělat?

Předmět Autor Datum
Snad se nejdřív rozhodněte, jaké ryby budete kupovat a zjistěte si podmínky pro jejich chov. Zblnutí…
karel 14.09.2014 00:26
karel
mno líbí se nám bojovnice pestrá :))
zabavme.cz 14.09.2014 00:35
zabavme.cz
Bojovnice potřebuje normální akvárko. To sou uplný 3,14čivony je strkat do koule je to sice pěkný al…
Divočák 14.09.2014 13:07
Divočák
Koule - špatně se čistí sklo od řas, špatně se tam umísťuje filtr a topítko, špatně je přes sklo vid…
Evva 14.09.2014 18:04
Evva
Tak nakonec to nebudou rybičky ale vodní želva(y) přitelkyně mě přemluvila že prej rybičky jsou nudn…
zabavme.cz 14.09.2014 19:43
zabavme.cz
K akváriu přikoupit ještě odkalovač pro lepší údržbu dna jinak okysličovač jak říkáte neboli vzducho…
kata3101 14.09.2014 21:55
kata3101
dobře dobře a v případě že bych nechtěl mladé tak stačí jen samice ne? :D a v případě potřeby jen do…
zabavme.cz 14.09.2014 22:03
zabavme.cz
Tak můžete si pořídit jen samice ale ty nejsou tak hezké jako samci. S krmením je to v pohodě, stačí…
kata3101 14.09.2014 22:09
kata3101
"S tím snad budou schopni poradit ve zverimexu" To rozhodně nebudou. Pracovníci (či většinou pracov…
RITCHI 14.09.2014 23:51
RITCHI
Že budete mať samca so samicami, ešte neznamená, že budete mať aj mladé :-) ... teda, ak im spravíte… poslední
perenquen 15.09.2014 16:29
perenquen
zapoměl jsem že strejda choval rybky a měl snad 40 druhu mezi něma určitě i betty tak se poptám jeho…
zabavme 15.09.2014 00:37
zabavme

Bojovnice potřebuje normální akvárko. To sou uplný 3,14čivony je strkat do koule je to sice pěkný ale nepraktický fitr atd. do toho nenarveš.O objemu max 10l nebo ty bettárka a ještě k tomu dvě.Pro pár min. 30litrů . Promiň psal si že si začátečník ale koule jsou asi nevím na co já sem ji taky dostal a dal do toho kaktusy.

Tak nakonec to nebudou rybičky ale vodní želva(y) přitelkyně mě přemluvila že prej rybičky jsou nudné.... pff :D takže ted se vyskytla otázka, zda koupit želvárium.. (moc se mi nelibi originální misto pro vylezeni z vody) a nebo akvárko a "vytunit" si ho podle sebe :D

EDIT: Tak ujasněno po tom co jsem si přečetl základy chovu želv jsem přítelkyni vysvětlil nže to nepřipada v uvahu... :D takže zpět k naší krásné bojovnici pestré... :D chtěli by jsme aspon 1 pár. samce a samici myslíte že je to dobrý nápad do začátku hned pár? Umístit bych je chtěl do tohodle akvárka http://www.zoo-hobby.cz/p/akvarijni-set-pacific-60 -cm-cerny-54l co k tomu ještě dokoupit? Nějaký okysličovač nebo něco takového?

K akváriu přikoupit ještě odkalovač pro lepší údržbu dna jinak okysličovač jak říkáte neboli vzduchování při pořízení bojovnic nebude potřeba. Určitě bych nepořizovala jen jednu samici, pořídila bych alespoň dvě nebo tři. Dokoupit nějaké živé rostliny ať mají i úkryty a myslím, že by se mohli mít fajn :-)

dobře dobře a v případě že bych nechtěl mladé tak stačí jen samice ne? :D a v případě potřeby jen dokoupiot samce stejneho druhu :) . Ještě se chci zeptat 1 za měsíc jezdíme na 2-3 dny pryč je nějaké řešení co se týče krmiva? a jaké krmivo pro bojovnice nejlepe koupit?

Tak můžete si pořídit jen samice ale ty nejsou tak hezké jako samci. S krmením je to v pohodě, stačí nakrmit před odjezdem a ty 2 dny vydrží i bez potravy. Jinak krmivo může být mražené nebo sušené, záleží jaké vám bude dostupné. Určitě bych pořídila nějaké dražší přímo pro bojovnice a nějaké mražené patentky apod. S tím snad budou schopni poradit ve zverimexu, jinak toho je spousta na internetu o chovu bojovnic.

"S tím snad budou schopni poradit ve zverimexu"

To rozhodně nebudou. Pracovníci (či většinou pracovnice) ve zverimexech, z 90% nemají vůbec ánunk o potřebách a chovu prodávaných zvířat. A když už o tom alespoň trochu něco vědí, stejně zákazníkovi nabulíkují cokoliv, jen aby prodali.... Doporučuju před pořízením jakéhokoliv zvířete nastudovat si něco v knížkách, případně na netu, a pak teprve jít do toho :-)

Vše o Bettách

Že budete mať samca so samicami, ešte neznamená, že budete mať aj mladé :-) ... teda, ak im spravíte dobré podmienky, takmer isto sa budú neresiť, aj mladé sa snáď vyliahnu, ale odchovať ich vyžaduje už istú dávku chovateľovej snahy. Je možné, že pri monokultúrnom chove (t.j. len betty) a "správne zabehnutom akváriu" zopár mláďat dokáže prežiť a vyrásť, ale určite nezaplienia akvárium.

Pokiaľ sa dá, skúste sa vyvarovať nákupu bojovníc v plastových kelímkoch, radšej si zistite, či ich niekto chová a podporte chovateľa. Tie "kelímkové", čo sa v súčasnosti bežne ponúkajú v predajniach, sú väčšinou zúbožené, s nalomeným zdravím a niekedy aj prestarnuté...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru