Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem První akvárium, nejlépe koule

Dobrý den chtěli bychom s přítelkyní koupit akvárium nejlépe skleněnou kouli... k tomu bychom chtěli vědět co je třeba ještě koupit aby byla údržba co nejjednodušší a nejrychlejší. chtěli bychom do akvárka aspoň 2 nějaké krásné rybky ale jsme úplní amatéři takže nevíme které by se nejlépe hodily... říkalo se že v kouli rybky časem zblbnou.? ... vyplatí se vůbec ona koule nebo je lepší koupit nějaký hotový set hranatý a jen dodělat?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dobře dobře a v případě že bych nechtěl mladé tak stačí jen samice ne? :D a v případě potřeby jen do…
zabavme.cz 14.09.2014 22:03
zabavme.cz
Že budete mať samca so samicami, ešte neznamená, že budete mať aj mladé :-) ... teda, ak im spravíte… poslední
perenquen 15.09.2014 16:29
perenquen
zapoměl jsem že strejda choval rybky a měl snad 40 druhu mezi něma určitě i betty tak se poptám jeho… nový
zabavme 15.09.2014 00:37
zabavme

dobře dobře a v případě že bych nechtěl mladé tak stačí jen samice ne? :D a v případě potřeby jen dokoupiot samce stejneho druhu :) . Ještě se chci zeptat 1 za měsíc jezdíme na 2-3 dny pryč je nějaké řešení co se týče krmiva? a jaké krmivo pro bojovnice nejlepe koupit?

Že budete mať samca so samicami, ešte neznamená, že budete mať aj mladé :-) ... teda, ak im spravíte dobré podmienky, takmer isto sa budú neresiť, aj mladé sa snáď vyliahnu, ale odchovať ich vyžaduje už istú dávku chovateľovej snahy. Je možné, že pri monokultúrnom chove (t.j. len betty) a "správne zabehnutom akváriu" zopár mláďat dokáže prežiť a vyrásť, ale určite nezaplienia akvárium.

Pokiaľ sa dá, skúste sa vyvarovať nákupu bojovníc v plastových kelímkoch, radšej si zistite, či ich niekto chová a podporte chovateľa. Tie "kelímkové", čo sa v súčasnosti bežne ponúkajú v predajniach, sú väčšinou zúbožené, s nalomeným zdravím a niekedy aj prestarnuté...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru