Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Založení nového akvária 90-100 l - výběr nádrže, techniky, příp. rostlin

Hezký den,
začnu tím, že mám k dispozici podložnou plochu:
80 x 43 cm
Na ní bych chtěl postavit akvarium pro rybky:
cca 90-100 litrů

Doposud jsem choval (cca 10 let) pouze ve dvou malých 15-20 l. Za tu dobu jsem střídavě choval (ancistrus, sekavec, neonka rudá, kreveta sladkovodní, cichlidka ramirezova, plata mickymouse, paví očko, tetra červená) s většími či menšími úspěchy.

Konečně mám prostor zařídit pořádné akvarium, ale nevím jaké vybrat. V obchodě s akvaristikou jsou ochotni mi pomoci s výběrem, ale chtěl bych znát i Vaše názory, abych zbytečně nekoupil levné SETY s nekvalitními komponenty, nebo zbytečně drahé samostatné komponenty.

Jelikož by měl filtr "jet" nepřetržitě, chtěl bych nějaký co nejtišší, za což klidně i připlatím. Osvětlení bych chtěl řešit LED trubicemi.
Takže pokud mohu poprosit o "seznam k nákupu", klidně i do "Soukromé Pošty".

DĚKUJI MOC ZA RADY!

PS: samozřejmě jsem zvažoval (1.) Koupi Setu (např. Diversa), atp., nebo (2.) Výrobu akvaria ve sklenářství. V prvním případě jsem pochyboval o kvalitě filtrů, topítka, či spojů stěn. V druhém případě si nejsem jist jaký zvolit rozměr akvaria abych pak sehnal i kryt s osvětlením.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hezký den, ocením Vaše připomínky k návrhu na zařízení akvaria. Vybarnou mám 112 L nádrž a Filtr FLU… poslední
PavelS 05.01.2015 19:55
PavelS

Hezký den,
ocením Vaše připomínky k návrhu na zařízení akvaria.
Vybarnou mám
112 L nádrž
a
Filtr FLUVAL U2
.
Bude to OK?
Nebo zvolit FLUVAL U3?
Nevyznám se v nich.

PS: chtěl bych také zařídit nějakou "náhradní" vytírací, oddělovací nádrž, pro potěr, či "žrouty jiker"... Jak velkou nádrž v litrech pořídit?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru