Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Živorodky - mláďata

Dobrý den, vlastním akvárium s několika živorodkami, neonkami a dalšími druhy. Dnes jsem zjistil že se mi narodilo 9 malých živorodek, nejspíše je nesežrali proto, že se schovali do filtru kde byli v bezpečí, všechny jsou zdravé ale nevím jak se o ně správně postarat aby nezemřeli, všechny jsem je z akvária vyndal a dal do jiné mísy aby je ostatní nesežrali ale bojím se že mi v té nádobě dlouho nevydrží, a hlavně kdy je budu zase moci dát k ostatním do akvária. Díky za rady.

Předmět Autor Datum
Treba zaobstarať ďalšie akvárium, ideálne aspoň 20 litrové, kde sa mlaď odchová do veľkosti, kedy mô… nový
perenquen 05.08.2015 20:37
perenquen
Krmení (vločkové) drolit na mini kousky, aby to mohli žrát. nový
je nevim 13.09.2015 00:48
je nevim
Já mladý nechávám normálně s ostatníma v akva už od narození - mají dost úkrytů mezi rostlinkami. Do… nový
HanaB 13.09.2015 06:57
HanaB
Ahoj. Já bych jim koupil nebo sehnal akvárium nebo nádobu cca 20 litrů. A nedrolil bych jim krmení,… poslední
legolass 13.11.2015 21:09
legolass

Treba zaobstarať ďalšie akvárium, ideálne aspoň 20 litrové, kde sa mlaď odchová do veľkosti, kedy môže byť vrátená do väčšieho akvária
v prípade núdze sa nemusí jednať o "regulérne" sklenené akvárium, poslúži aj nejaký väčší plastový box s vyhovujúcim objemom. Každopádne v provizórnych podmienkach rozličných "uhorčákov" a iných malých objemoch sa mlaď málokedy podarí vychovať.
Popíšte tú "jinú mísu", aký je objem, rozmery ? najlepšie ak aj uvediete, o aký druh živorodky sa jedná...

Já mladý nechávám normálně s ostatníma v akva už od narození - mají dost úkrytů mezi rostlinkami. Dospělosti se dožije tak 1-2 kusy z vrhu, někdy tedy ani to. Vhledem k tomu, že živorodky rodí jako na běžícím pásu, mi to nevadí. Alespoň přežijí doopravdy jenom silní jedinci - přirozený výběr. Když jsem měla akva první rok, tak jsem na mláďatech hodně lpěla, pro lepší ochranu mladých jsem udělala z perlinky (pevná síťka využívající se ve stavebnictví pod omítku) kostičku 10 x 10 cm a připevnila ji do kouta na dno akva. Mláďata se do ní chovala a dospělí na ně nemohli. V důsledku toho se mi akva přerybnilo a následoval hromadný úhyn. Tak jsem kostičku z akva vyndala a nechala to na přírodě.

Ahoj. Já bych jim koupil nebo sehnal akvárium nebo nádobu cca 20 litrů. A nedrolil bych jim krmení, není jistoto že nebudeš mít ruce od něčeho špinavé. Radši bych jim koupil už drolené speciální pro malé rybky. A filtr ne moc silný, mně se stalo, že mi rybky "vcucl" a pak je to vyplavilo bez ploutve a nebo mrtvé. Bylo mi to líto. A teplotu podle toho, co máš za rybi. Ale nejideálnější je asi 24-26 stupňů celsia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru