Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno pomoc s instalací 3D pozadí

Dobrý den,
koupil jsem přes net 3D pozadí vč. silikonu (https://www.akvamex.cz/pozadi-kamen-tenke-100x50/# popis-produktu), včera to přišlo, ale vůbec nevím jak je přilepit. Pozadí je i ze zadu docela strukturované, okraje nejsou opatřeny žádnou síťkou nebo ochranou před zaplutím rybiček za stěnu...
Čekal jsem s dodávkou nějaký připojený návod nebo radu, ale s balíkem nic nepřišlo (jen ta faktura...), zatím jsem našel jen rady tipu "jednoduchá montáž" a "stačí několik kapek silikonu".
Pokud mám pozadí lepit jen tak na dno, tak při jeho výšce 45 cm a výšce akvárka 50 cm mi zbyde volný prostor 5 cm (a to voda nesmí za pozadí), u šířky pozadí 98 cm bych měl asi ty cca 2 cm vyplnit silikonem po celém prostoru... jen tipuju, hledal jsem nějakou radu a zkoušel i volat dodavateli, ale zatím nic.
Dosud jsem zadní stěnu akvárka řešit jednobarevnou zadní stěnou, teď jsem chtěl zkusit 3D tapetu, ale úplně v té instalaci tápu.

Moc díky za jakoukoli radu nebo pomoc.

Předmět Autor Datum
Tož už jsem na to sám došel...chvilku jsem upravoval, lehce se zeptal u nás chlapíka v prodejně akva…
Coon 16.11.2015 00:27
Coon
Ahoj. Jak jsi ten problém nakonec vyřešil? Mám stejný problém. Původně jsem pozadí lepit nechtěl ale… nový
Hanacius 30.11.2015 10:17
Hanacius
Ahoj, já jsem to vyřešil tak, že jsem pozadí podložil polystyrenovým pásem o tloušťce asi 4 cm, tím… poslední
Coon 01.12.2015 18:39
Coon

Tož už jsem na to sám došel...chvilku jsem upravoval, lehce se zeptal u nás chlapíka v prodejně akvaristiky a nakonec mise úspěšně splněna:-)

Ale fakt sdělení prodejce "jednoduchá montáž a pár kapek silikonu..." by u těch 3D pozadí se zadní strukturou chtěly trochu vylepšit...

Ahoj. Jak jsi ten problém nakonec vyřešil? Mám stejný problém. Původně jsem pozadí lepit nechtěl ale nerad bych aby se za ním držela voda...
Nahoře pod lištou mi schází cca 4 cm. Napadlo mě pozadí podložit páskem polystyrenu, tak aby bylo těsně pod lištou a boky oblepit silikonem. Případně i spodek u polystyrenu. Ten polystyren pak zasypat pískem?

Ahoj,
já jsem to vyřešil tak, že jsem pozadí podložil polystyrenovým pásem o tloušťce asi 4 cm, tím jsem dostal pozadí pod lištu. Pořádně jsme to obsypal v kombinaci písek/štěrk, udělal jsem rybkám takovou terénní vlnu, z předchozího akvárka jsme měl pěkné velké kameny, tak ty jsem taky využil jednak jako dekoraci a jednak jako takovou "pojistku".
Z boku jsme měl mezeru cca 1,5 cm, koupil jsem v Normě síťovinu a udělal z toho síťku proti zaplutí rybek za 3d (to mi poradili v akvaristice a funguje skvěle). Před síťku jsem vhodně umístil vnitřní filtr, takže pohledově to vůbec neruší, naopak.
Voda se ti za 3d dostane, k tomu jsem dospěl už při instalaci. Ale smířil jsem se s tím, resp. právě ta mezera z boku zakrytá síťkou umožňuje určitou cirkulaci vody.
To moje 3d bylo zezadu tak strukturované, že abych to celé utěsnil proti vodě (což mne původně taky napadlo), tak bych tam toho silikonu musel navalit hrozně moc, a ještě by mi hrozilo, že spíš "ublemcám" akvárko a a stejně ho na 100% neutěsním.
Jak jsem se teď dověděl, ono se to ani nedoporučuje - spíš ať tam ta voda může proudit, pak se minimalizuje ryzyko hnití. Schválně jsem se ještě zeptal dneska chlapíka v akvaristice, když jsem přikupoval ryby a ten mi to potvrdil - pokud nemáš pistoly na silikon a neumíš s tím, tak podle něj jen vypotřebuješ hodně silikonu, neuděláš to esteticky pěkně a ještě navíc ti hrozí, že tam stejně bude netěsnost a vodu tam budeš mít, ale tentokrát bez cirkulace.

Uvidím, jak bude akvárko vypadat za pár měsíců, ale zatím je vše vpoho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru