Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvárium JUWEL

Zdarec, mám takovej dotaz. Chci si koupit akvarijni komplet JUWEL. Jen bych potřeboval poradit od Vás, jestli by bylo lepší koupit Rio a nebo Vision. Máte nějaké zkušenosti s vypouklim sklem? Je to lepší nebo horší atd.
Děkuji mockrát za každý názor.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Spíš horší než lepší je vypouklý sklo. Docela zkresluje vnitřek akvária, jsou špatně sehnatelné náhr… nový
kata3101 11.02.2016 14:28
kata3101
Já mám také rio 180 a naprostá spokojenost. nový
ludva10 01.04.2016 19:09
ludva10
Otevírám trochu postarší téma s mým dotazem. Mám v plánu komplet s LED osvětlením. Juwel je jedním s… poslední
FilipS 02.11.2017 22:19
FilipS

Spíš horší než lepší je vypouklý sklo. Docela zkresluje vnitřek akvária, jsou špatně sehnatelné náhradní kryty a špatně se čistí škrabkou na řasy ale to může vyřešit magnetická stěrka. Jinak v tom zase tak velké rozdíly nejsou. Sama mám Rio a líbí se mi, myslím si, že je modernější než Vision. Takže jsem pro Rio.

Otevírám trochu postarší téma s mým dotazem. Mám v plánu komplet s LED osvětlením. Juwel je jedním s favoritů. Rozhodují se mezi českými výrobci Fin/Zekia/Sklorex a zahraniční konkurencí - Juwelem Rio 180 a Diversou Fine Line 228l. Juwel má nevýhodu v konečné ceně, protože nechci vnitřní filtr, takže ho musím odstranit a koupit vnější (+min 2500 Kč s náplněmi) a navíc má samotné akvárko jen 45 cm na výšku, na druhou stranu má až 60 W LED. No a Diversa zase relativně dost slabé osvětlení (25 W), ale zase třeba hliníkový kryt. O tyhle dva komplety se zajímám proto, že jsou vyráběny masově a pravděpodobně dotaženy k dokonalosti, co se konstrukce týče. Jak moc kvalitně je Juwel zpracovaný - skřínka a kryt? Pokazilo se vám něco za nějaké ty roky používání (mimo filtr)?

Děkuji za odpověď.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru