Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Axik nechce jíst

Axik nám nechce jíst...je úplně vychrtlý až na kost... zkoušíme všechno ale nic odmítá jakoukoliv potravu. Stalo se to tak, že jsme cca před 14 dní koupili malé žáby do akvária ( máme i rybky, které si ho nevšímaly a on jich také ne) jenže žáby uděli velkou neplechu....axika dost pokousaly ... nejdříve kousek ocásku a pak mu okousali keříčky tak že už má pouze "pahejlky" ... žáby jsem ihned dala pryč vyčistila celé akvárium ....provařila kamínky a zkoušela axikovy dávat potravu ....po 14 dnech nic ....je úplně bílí ( vždycky hezký narůžovělý) a neskutečne se kazí voda ó víkendu jsem měnila celé akvárium a dnes byla zakalená ..a tak jsem vyměnila polovinu vody .... Filtr mám a teplota vody je optimální .... Když tam žabky byli tak jedl ale ony mu to ukeadly přímo z pusy.....od té doby co mu to sebrali už nesní nic. .... krmíme žížalama že zahrádky .... napadlo mě jestli není prostě vystresovaný až tak že nejí, ale už je to asi 14 dní co nejedl .....a vypadá vážně zle .... prosím pomozte:(

Předmět Autor Datum
Ahoj, mám dva Axolotly. A musím jim dát občas něco jiného. Krmím hovězím srdcem, žížalama a rybičkam… nový
Pytláčik 08.10.2017 08:04
Pytláčik
Děkuji moc..... Zkouším krmit pinetkama a krmím večer odděleně od rybiček....a trochu nám to pomáhá… nový
Verca1606 08.10.2017 10:53
Verca1606
o axika nemehte starost je to normalni….axik se proste boji….dam vam kontakt na sveho poradce frantu… poslední
pyty 01.03.2023 00:26
pyty

Ahoj, mám dva Axolotly. A musím jim dát občas něco jiného. Krmím hovězím srdcem, žížalama a rybičkama (z českých rybníků). Teplota vody do 22 C. A důležité je, aby tam neměl od filtrace moc velký proud. Taky krmím až večer, kdy je tma a oni jsou aktivní, Žerou "dravěji". Taky by bylo dobrý, mít tam nějaký kameny poskládaný jako domeček, nebo nějaký starý květináč. Doufám, že jsem pomohl. :)

Děkuji moc..... Zkouším krmit pinetkama a krmím večer odděleně od rybiček....a trochu nám to pomáhá .... něco málo sní a keříčky už jsou na tom taky trochu lépe .... zkusíme ještě i ostatní krmení a snad to bude dobré .... vypadá už lépe tak snad se z toho vyhrabe:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru