Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvarium 576l

Dobrý den, sice nevím na co všechno se vlastně ptáte (normálně je zvykem používat v tázací věta otazníky) ale vezmem to po pořádku. :-)
Filtr je to naprosto nedostačující (objem filtrační hmoty by se měl pohybovat okolo 2 - 5%) na takovýto objem a plánovanou osádku. Když tam dáte na začátku 30 živorodek, tak počítejte že za čas jich tam budete mít klidně 300. :-)
Živé rostliny násadě co nejdříve jinak vás může čekat rasová kalamita.
S těma vymenama vody záleží na mnoha okolnostech. Ze začátku, po nasazení ryb je lepší měnit vodu častěji. Po prvních zhruba dvou měsících lze zvolnit.

Začal bych na výměně 1/3 týdně, a pak bych měnil třeba jednou za dva týdny rovněž 1/3. Ale záleží to na filtraci, množství rostlin, krmení a spoustě dalších faktorů.
Odkalovani je snad ještě více individuální než výměna vody. Někdo neodkaluje vůbec jiný každý druhý týden. Dobré je neodkalovat celé dno náraz ale rozdělit si ji na části a pokaždé čistit jenom část. Filtr by se měl čístit co nejméně často. Měl by vydržet alespoň dva měsíce bez zásahu. Jinak je poddimenzovaný.

Nepište jak máte ty zářivky silné, takže těžko říct. Ale jestli tam nemáte rostliny, tak nemá smysl svítit řasám. Až tam bude tě mít rostliny, tak začněte radši na jakých 8 hodinách svícení a po tom co rostliny začnou růst můžete postupně pomalu přidávat až někam na 10-12 h.

Přeji mnoho zdaru. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny