Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bude prosperovat tento plán?

Dobrý den.
Mě to jako dobrý plán nepřijde. Spíš naopak. Rozhodně ne to dno. 4 druhy dna to bude paskvil a smíchá se to. Zvolte jeden druh dna a toho se držte. Hlavně neberte to staré dno je to odpad z Ratajovych skleníků. Vetsinou to způsobuje lidem akorát tak řasovou kalamitu. Já bych Vám doporučul vykašlat se na marketingové bláboly. Pořiďte si křemičitý písek a máte vystaráno. Ony ty zásobní substráty se za několik měsíců stejně vyčerpají a akvárko najednou bude bez živin na které bylo zvyklé a může nastat problém. Taky pokud použijete zásobní substrát, tak by jste už pak nic neměl přesazovat a hrabat se ve dně, protože tím uvolníte živiny do vodního sloupce a katastrofa je na světě.
Na kobercové rostliny bych bez CO2 rozhodně nespoléhal a už vůbec bych nevěřil v hustý koberec. Určitě na záběh nasaďte rychlerostoucí nenáročné rostliny.
Je celkem úsměvné tvrdit že vám přijde skutečné CO2 z lahve drahé, když si vezmete ten tekutý uhlik, což je ve skutečnosti glutaraldehyd, tak je to při dvouletém provozu asi stonásobně levnější. Navíc je to takový malý podvod ten tekutý „uhlik“. Když si to přepočte na gram dodaného uhlíku zjistíte, že v 100 ml tekutého „uhliku“ není ani gram opravdového uhlíku.
Ty LED to je palba. Bude kumšt tohle ukocirovat tak aby nerostly řasy. To bych spíš ubíral než přidával.
Ramirezky rozhodně do nezaběhlé nádrže nepatří, to jsou citlivé ryby, ty bych nasadil až tak po dvou měsících no a ani skaláry bych nedával dříve než za měsíc od založení. http://www.akvarijni.cz/foto/graf.jpg a ani bych jich tam nedával tolik. Spíš tam chybí nějaká hejnová ryba.
Ten filtr taky nic moc, ve Vašem případě bych volil něco s pořádný objemem filtrační hmoty. Zhruba 2 - 5 % z celkového objemu nádrže.
Být vámi tak založit akvárko na poctivých základech bez hovadin a pak teprve zkouším jestli se chytnou kobercové rostliny. Protože mi přijde že na to jdete odprostredka místo hezky postupně od začátku.
PMDD, je dobrá volba ale těžko říct jaké dávky si pod tím představit a jaká je vstupní voda. Jinak mě roste eleocharis bez zásobního substrátu v křemičitém písku do bazenových filtrací naprosto krásně. mění vodu jinak takže těžko něco radit. Já bych vzhledem k citlivým rybám měnil zezacatku 1/3 objemu týdně. Hnojení v začátcích není zpravidla potřeba, akorát echinodorum dávám ke kořenům jílové kuličky, rostliny stejně musejí iniciovat první růst a přechod na submerz ze svého. Sázení rostlin je jednoduché. Já teda zastřihávání kytkam kořínky než je zasadím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny