Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poslední dny mi umírají rybky

Dobrý den
Prosím o pomoc.
Poslední dny mi umírají rybky(napr. 4 za tři dny). Nevím čím by to mohlo být, nedošlo z mé strany k žádné změně v akváriu a před tím bylo vše ok.
Přítelovi se zdála vyšší teplota vody, tak jsme ji o trochu stáhli, a rybky umírají pořád.
Večer jsem si všimla, že některé kamínky na dně nabraly smaragdove zelenou barvu(nikoli řasa nebo to co by se dalo v akváriu čekat) a jiné zase hnědou krupici. V akváriu mám jen umělé květiny, je to 60 litrové akvárko s filtrací, vzduchovamim i topením, mám tam živorodky, několik teter a parmicek, a sumecka(krunyrovce)..
Prosím o radu, co mám dělat?
Děkuju Katka
Změna předmětu, původně: Potřebuju pomoc (karel)

Předmět Autor Datum
Dobrý den, určitě to chce měnit vodu. Nejprve bych vyměnil část 1/2 vody a pak každý den 1/3. Alespo… poslední
honza1234 17.10.2018 22:13
honza1234

Dobrý den,
určitě to chce měnit vodu. Nejprve bych vyměnil část 1/2 vody a pak každý den 1/3. Alespoň týden bych nekrmil. No a vyházel bych plastové kytky a místo nich nasadil živé nenáročné a rychlerostoucí. Neříkám, že nejde provozovat akvárium bez rostlin ale je to vždy těžší a při téhle skladbě ryb není důvod si kompilovat život. Živé rostliny vám z vody vytáhnou odpadní látky, co tam ryby (obzvláště živorodky) produkují. Pak bych se zaměřil na osádku. Máte dost druhů na to že akvárko má 60 l, předpokládám že čistý objem vody bude ještě o kus nižší.

Fotka akvária by mohla napovědět víc. + další informace, čím krmíte, jaké jsou počty ryb a co je to za druhy, co je tam za filtraci, jak je to akvárko staré, jaká je tam teplota a jak probíhá jeho údržba, které druhy umírají, atd. To není žádný výslech ale jde o to dobrat se k nějakému konkrétnímu důvodu proč ryby umírají. Pak teprve se dá poradit. Do té doby lze jen říct, že to chce měnit po částech vodu a nekrmit. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru