Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hnědovka Křidlata

Je to rastlina, čo rastie dosť pomaly, navyše nie v každej vode sa jej darí. Mne doma z vodovodu tečie pomerne tvrdá voda (zdroj je v krasovej oblasti) a hnedovke sa v nej vôbec nedarí. Na kúpenom trse mi v priebehu pár týždňov všetky listy odumreli, nové prírastky neboli prakticky žiadne. Ešte zjavne žijúce rhizómy som dal do malého akvária, kde po trochách dávam mäkšiu vodu z rôznych zdrojov, keďže nemám zariadenie na rentabilné zmäkčovanie väčšieho množstva vody... po čase sa objavili nové lístky, ale dosť malé a rýchlosť rastu je biedna.
V tomto ohľade mám opačné skúsenosti než čo bývajú publikované, že sa jej darí aj v tvrdej vode... u mňa skrátka nie :/ .

Ešte by som zmienil, že rastlina v prírode rastie skôr emerne (mimo vody, vo vlhkom prostredí) a zrejme tak ju aj pestujú vo veľkochovoch (myslím tým veľkokapacitné pestiarne). Takéto rastliny sa môžu dlhšie a horšie adaptovať na akváriové podmienky. V podstate veľká časť druhov rastlín ponúkaných do akvárii sa vo veľkochovoch pestuje takto, a pri vsadení do akváriá je adaptácia pomalá a pre akvaristu niekedy útrpná. Najlepšie je kupovať rastliny, čo zjavne vyrástli vo vode (na burzách ich väčšinou ponúkajú akvaristi - malochovatelia).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny