Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Black Molly - v akváriu jen samičky?

Dobrý den, jdu s dotazem.
Mám malé 60l akvárium. Aktuálně po nějakých změnách mi zůstali jen dva pancéřníčci. Zastesklo se mi po bláznivých pavích očkách a tak jsem si jich pár koupila. Slovy dvě holky a jednoho kluka. Jenže ouha, první z holek porodila za dva dny a rybičky se mi začaly množit geometrickou řadou během pár týdnů.
Docela ráda bych si pořídila nějaké black molly nebo gold molly. Jednak je na ně radost pohledět, druhak si říkám, že by mi množící se pavíočáky přirozenou cestou asi drobátko protřídily :-D.
Jen bych nerada, aby se mi také začaly hromadně množit. Kdysi jsem mívala dva kluky black molláky, ale hrozně se prudili navzájem, a ostatní rybky z nich byly dost vyděšený. Když pak po čase ten jeden umřel, z druhého se stal roztomilý domácí mazlíček, kterej byl roky miláčkem celého akvária. : -)
Chtěla bych se tedy zeptat, zda je možné, a lepší, pořídit si do akvária kupříkladu jen tři samice blackmolly. Popřípadě k nim i nějakou gold molly ale všechno jen holky. Jak se potom snášejí? A jak se chovají k ostatním rybkám?
Nejsem žádný zkušený akvarista. Sice akvárko pár roků mám, ale vždycky jsem mívala hlavně nějaká ta paví očka, modré neonky, pancéřníčky..... Takže žádné velké zkušenosti s tím, jak to chodí mezi rybičkami nemám :-)
Díky za vlídné rady.

loading...
Předmět Autor Datum
tak miesto black molly skús platy,tie bývajú obvykle velmi mierumilovné,nezáleží na pohlaví,black mo…
audax mobile 02.11.2023 10:47
audax mobile
Aha. Děkuji za tip. Plata mě nenapadla. To by mohlo být pěkné! Jen se ještě zeptám úplně na tvrdo :-…
Móric 04.11.2023 23:01
Móric
Platy obvykle nie,choval som platy 30 rokov a nestalo sa mi,že by nejako žrali mladé ,ale skús tam p…
audax mobile 07.11.2023 08:16
audax mobile
Také chovám paví oka a k nim mám ancistrusy a tak nějak se očka vždycky zredukují sami... z původníh… poslední
Minea 14.11.2023 10:40
Minea

tak miesto black molly skús platy,tie bývajú obvykle velmi mierumilovné,nezáleží na pohlaví,black molly a ich väčší najbližší príbuzní velifery byvajú dosť neomalené a všade chcú byť prvé,velmi často sa stane,že najväčšia samica je ešte priebojnejšia ako samec,to u platy nehrozí,platy sa lepšie hodia k pávím očkám aj velkosťou aj povahou...k mollám lepšie pasujú velifery a mečúnky,tie sa tiež nenechajú zastrašiť a vedia byť rovnako temperamentné...

Aha. Děkuji za tip. Plata mě nenapadla.
To by mohlo být pěkné!
Jen se ještě zeptám úplně na tvrdo :-) - myslíš, že platy budou mít taky tendence zhltnout nově vyklubaná paví očka?
Já vím, že to zní poněkud morbidně. Ale když vidím, jak čilá je ta moje "svatá trojice" pavích oček, obávám se, že za chvíli budu mít to akvárko přerybené a nebudu vědět, co s nimi.
Takže by se mi docela líbila společnost nějakých milých a mirumilovných rybiček, které by mi ale přirozenou cestou pomohly regulovat počet pavíoček.

Platy obvykle nie,choval som platy 30 rokov a nestalo sa mi,že by nejako žrali mladé ,ale skús tam pridať trojicu apistogramma cacatuoides alebo pelvicachromis pulcher a budeš mať po probléme s mladými živorodkami,tieto cichlidky si ostatné väčšie rybky vôbec nevšímajú ,žijú si svojim životom ,ale vyliahnuté mladé živorodky obvykle kvalitne zdecimujú….

Také chovám paví oka a k nim mám ancistrusy a tak nějak se očka vždycky zredukují sami... z původního houfu mladých z jednoho vrhu se dospělosti dožije tak 1-3 ks. Mám akva 60l a v tom tak 2-3 paví důchodce, 3 samce, 5 samiček, další asi 4 adolescentní samečky (akorát se začali vybarvovat) a stejný počet samiček, potěr nepočítám, a 3 ancistrusy... paví oka se obměňují sama, je úžasné sledovat, jak každá generace má jinak namíchanou barvu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...