Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Black Molly - v akváriu jen samičky?

Dobrý den, jdu s dotazem.
Mám malé 60l akvárium. Aktuálně po nějakých změnách mi zůstali jen dva pancéřníčci. Zastesklo se mi po bláznivých pavích očkách a tak jsem si jich pár koupila. Slovy dvě holky a jednoho kluka. Jenže ouha, první z holek porodila za dva dny a rybičky se mi začaly množit geometrickou řadou během pár týdnů.
Docela ráda bych si pořídila nějaké black molly nebo gold molly. Jednak je na ně radost pohledět, druhak si říkám, že by mi množící se pavíočáky přirozenou cestou asi drobátko protřídily :-D.
Jen bych nerada, aby se mi také začaly hromadně množit. Kdysi jsem mívala dva kluky black molláky, ale hrozně se prudili navzájem, a ostatní rybky z nich byly dost vyděšený. Když pak po čase ten jeden umřel, z druhého se stal roztomilý domácí mazlíček, kterej byl roky miláčkem celého akvária. : -)
Chtěla bych se tedy zeptat, zda je možné, a lepší, pořídit si do akvária kupříkladu jen tři samice blackmolly. Popřípadě k nim i nějakou gold molly ale všechno jen holky. Jak se potom snášejí? A jak se chovají k ostatním rybkám?
Nejsem žádný zkušený akvarista. Sice akvárko pár roků mám, ale vždycky jsem mívala hlavně nějaká ta paví očka, modré neonky, pancéřníčky..... Takže žádné velké zkušenosti s tím, jak to chodí mezi rybičkami nemám :-)
Díky za vlídné rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny