Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvarium set

Ahoj,
mam zkusenost s tera-zviratama (chameleon,agama). Bohuzel nejak nezvladam uzivit agamky - mel jsem zalozenych chov svabu, ale temer vse vyjedli..takze je budu muset dat pryc, protoze je nebudu mit z ceho uzivit.

Kdysi jako mali jsme meli akvarko a rad bych ho pritelkyni poridil- pro relax do loznice. Chci se zeptat na akva sety - vetsinou obsahuji filtr,osvetlovaci kryt+zarivky... ale ne topeni - je vzdy treba??

dale dotaz k cisteni - je pravda, ze kdyz je dobry filtr+ancistrusy, tak se akvarko nemusi i rok cistit?? je to mozna debilni dotaz, ale jsem na voziku a asi by to pro mne byl docela orisek.

a jeste jedna vec co mne zajima - kdyz sme byli mali, meli sme akvarko bez filtru. jen vzduchovaci motorek s hadickou... pouzivaji se i dnes nebo je to nejak zabudovane v tech filtrech??

jsem fakt laik - kdysi jsem se o rybicky zajimal, ale jeste jako dite.tak se predem kdyztak omlouvam!

Předmět Autor Datum
Ahoj, TIP: nez koupis nejaky predrazeny set z obchodu, zkus nejprve mrknout napr. na www.aukro.cz.…
Mirror001 20.07.2010 15:12
Mirror001
diky za odpoved! mne treba zaujal tenhle set http://www.zoo-doma.cz/obchod/detaily/7539/57/akva rist… nový
tomina666 20.07.2010 17:11
tomina666
Ahoj topeni neni nutno, rybicky chovam jiz neco pres 20 let (ne zavodne, rekreacne) nikdy jsem tope… nový
DKK 21.07.2010 15:19
DKK
diky za odpovedi! vzduchovac vim k cemu slouzi, jen mel spis dotaz smerovat zda je potreba?? jen ze… nový
tomina666 23.07.2010 01:26
tomina666
citim ze zde budou namitky, nic mene mluvim z praxe Čau:-D já netvrdím, že to nelze - záleží na tep… nový
Arutha 24.07.2010 12:41
Arutha
tak s tou krupickou a obecne s chorobami souhlasim to ano, a taky prisoluji vodu ale radeji mam prev… poslední
DKK 26.07.2010 10:15
DKK

Ahoj,

TIP: nez koupis nejaky predrazeny set z obchodu, zkus nejprve mrknout napr. na www.aukro.cz. Vetsinou jsou to sice pouzite kousky, ale zato za zlomek penez.

ale ne topeni - je vzdy treba??

zalezi co chovas - takove studenovodni zavojnatky, rajovce vyhrivat nemusis. Obcas staci akvarium pristavit k topeni.

je pravda, ze kdyz je dobry filtr+ancistrusy, tak se akvarko nemusi i rok cistit??

uz sice 10let rybicky nechovam, ale podle me je tohle mozne u pomerne velke nadrze (rekneme od 250l) s dobrym vnejsim filtrem s biologickym cistenim. A to take az po nejakem case - ikdyz asi staci nasadit nitrifikacni bakterie (koupis) a za mesic mas vystarano. Tomuto odstavci ale moc never, vyvoj jde dopredu a jak rikam, uz 10let nic takoveho nechovam.

kdyz sme byli mali, meli sme akvarko bez filtru. jen vzduchovaci motorek s hadickou... pouzivaji se i dnes nebo je to nejak zabudovane v tech filtrech??

Samozrejme muzes pouzit, ale je treba casto odkalovat. Existuji uz fundovane vymysly doby - vzduchovani a filtrace v jednom za par kacek. Samozrejme vnejsi filtrace je idealni.

Znali akvariste se snad ozvou ;-)

Ahoj

topeni neni nutno, rybicky chovam jiz neco pres 20 let (ne zavodne, rekreacne) nikdy jsem topeni neuzival, dokonce ani v akvarku kde mam ryby oddelene na chov. Teplota od 20 a vic, idealne 24°C naprosto vyhovuje a postacuje temer vsem dostupnym nenarocnym druhum (citim ze zde budou namitky, nic mene mluvim z praxe) Pri vyssich teplotach sice ryby rychlejc rostou ale taky zijou kratsi zivot. Snad jedinou dostupnou vyjimkou jsou tercovci, predpokladam ze ale na tyto se nechystas kdyz porizujes akva set.
Aby jsi mel co nejmene starosti, naprosto doporucuji koupit kvalitni a objemove co nejvetsi vnejsi filtr, totalne bez starosti, provozuji jiz 4 rokem a jak pises, za rok cistit nemusim (pouze odcerpavam vodu starou a menim za novou).
V setech moc techto filtru nebyva a kdyz tak jsou to velice nekvalitni veci. Doporucuji kazdopadne koupit jednotlive, jak kvuli kvalite, tak kvuli zaruce. Ona ta cena stejne toli nevyleze, akva si nech zlepit u sklenare, cena bude razem polovicni proti akva obchodum.
Vzduchovaci kaminky se porad delaj ale ty neslouzi k filtraci ale k cirkulaci vody a potazmo tvorbe ksyliku (okyslicovani) ve vode.
tak tolik za mne.
Preji hodne uspechu

DKK

diky za odpovedi!
vzduchovac vim k cemu slouzi, jen mel spis dotaz smerovat zda je potreba?? jen ze zvedavosti, ptze v setech nebvyva:-D

k tomu filtru - je dostatecne dobry tento http://www.zoo-doma.cz/obchod/detaily/3499/83/akva ristika/filtracni-technika/vnejsi-filtry/filtr-aqu a-clear-vnejsi-30 pokud se bavim o akvarku 80x40x30 ??? dale jsem se chtel zeptat na ty plastove kryty svetel co byvaji v setech - treba tento http://www.zoo-doma.cz/obchod/detaily/23/19/akvari stika/osvetleni/kryt-akvarijni-light-glo-80x35cm-2 x20w staci jen koupit zarivky a je to komplet?? a nebude tam prekazet filtr, ktery se zahakne o stenu??

jeste k tomu osvetleni - ty kryty - maji nejakou ochranu zarivek proti prskajici vode a treba otvor skrz krmeni rybicek nebo se to musi vzdy cele sundat????diky

citim ze zde budou namitky, nic mene mluvim z praxe

Čau:-D já netvrdím, že to nelze - záleží na teplotě okolí a druhu ryb. Mě topení udělalo vždy medvědí službu při případné nemoci. Např. krupička se velmi efektivně léčí když zvýšíš aktuální teplotu v akváriu - což bez topení neuděláš.
Takže já radši topení používám - když netáhne nějak extrémní rozdíl oproti okolí, tak to ani prakticky nežere...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru