Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Betta bojovnice (agresivní samička okousává samečka)

Dobrý den!
Mám doma malé bettanium.V něm dvě samičky a jednoho samce.Jedna ze samiček je dost agrasivní samečka úplně ohryzala dá se stím něco dělat?Zatím jsem samečka přendala vedle.ale mám strach že okouše i druhou samičku pořát na ní utočí!Děkuji za odpověd PS:Dorostou samečkovi ploutve a když tak jak dlouho to trvá?

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
bojovniciam potrhané plutvy obyčajne dorastú, v priebehu pár týždňov (podľa miery poškodenia). tiež…
perenquen 30.08.2011 21:53
perenquen
Chcela by som sa opýtať. Dostala som samčeka a samičku. Prvé dni boli v poriadku samček občas naháňa… nový
LiLu 28.02.2016 22:06
LiLu
Ja mám zas 4 samičky bojovnice v 30 litrovom akvárku asi rovnako veľké a stále proti sebe bojujú a o… nový
Ester Kubicová 17.12.2018 15:00
Ester Kubicová
Dobrý den, tomu nezabráníte. Ty ryby se jmenují bojovnice, tak dělají čest svému jménu (a často ani… poslední
honza1234 17.12.2018 15:19
honza1234
Tak když jsme tak ty rybky dostali a bylo to celé zakoupené ve zverimexu tak mě ani nenapadlo že by… nový
Ivča2 02.09.2011 17:20
Ivča2
víte co, ony to předně musej prodat ;-) Navíc často také ani nevědí, že to je špatně- celá řada výro… nový
Aurifer 02.09.2011 18:37
Aurifer
jj souhlasim, moje kamoska ma hezkou "uchylku" samce bett vykupovat, aby netrpeli v tehle mini kosti… nový
sindynka 12.10.2011 15:01
sindynka
samček by sa chcel páriť, ale samička nie je zrejme pripravená... to že sa samec pred samicou nadúva… nový
perenquen 12.10.2011 17:49
perenquen
vybec se mi nelibilo jeho chovani, jezil se na ni a utocil, kdyz se schovala, vylozene patral po tom… nový
Aurifer 12.10.2011 17:51
Aurifer
Maj prostě ponorku:-D Chce to větší akvárko...tyhle "bettária" mě doháněj k šílenství, je to furt do… nový
Réza 23.10.2011 14:58
Réza
To jsem ještě neslišela u mě to bylo na opak hm zkusla bych jí odstavit a dát do jiného akvárka z hl… nový
Scink007 03.11.2011 17:55
Scink007
Betty se mi ve společné nádrži (200L) příliš neosvedčily, útočily na menší rybky, požíraly "miminka"… nový
David157 20.08.2013 14:09
David157
5 litrů je málo. Nevejde se vám tam žádná technika (topení, filtr)...bez toho vám moc dlouho nevydrž… nový
Réza 20.08.2013 14:28
Réza
Díky za odpověď, novou nádrž pořizovat ale nebudu, prozatím ho nechám ve společném akvárku, pak ho k… nový
David157 20.08.2013 14:57
David157
Jestli jste z Prahy, jednoho beťáka uživíme... ;-) nový
Y Draig Goch 20.08.2013 16:03
Y Draig Goch

bojovniciam potrhané plutvy obyčajne dorastú, v priebehu pár týždňov (podľa miery poškodenia).
tiež som kedysi pozoroval agresívne správanie samice voči samcovi, väčšinou keď sa samec chcel páriť a samica nebola pripravená (a bola zároveň dostatočne sebavedomá, aby to samcovi dala najavo).

možno lepšie než oddeliť samca by bolo dať preč tú agresívnu samicu, ak ide aj do druhej... občas im "rupne v bedni", okrem bojovníc som to zažil aj u rajovcov a dokonca som mal jednu samicu mečovky, čo pravidelne "válčila" so samcom

Chcela by som sa opýtať. Dostala som samčeka a samičku. Prvé dni boli v poriadku samček občas naháňal samičku tá mu utekala. Po asi týždni začala samička okusávať samčeka. Za jednu noc ho celého dotrhala. On už ani nepláva len bol na jednej strane akvária. Samičku sme oddelili dali sme ju vedľa akvária kde je samček. Samička naráža do skla a chce ísť za samčekom.
Bojí sa ich dať zase dokopy že bude samička znovu útočiť. Je ešte šanca že samček "zmužnie" a začne naháňať samičku? Čo mám robiť ? (akvárium je dosť veľké, iné rybky v ňom nie sú, je dosť zarastené takže sa majú kam ukrývať)
Ďakujem

Tak když jsme tak ty rybky dostali a bylo to celé zakoupené ve zverimexu tak mě ani nenapadlo že by to mělo být něco špatného:-(Myslela jsem že jsou ty rybky do toho vyšlechtěné aby mohli být v tak malém prostoru.A když jsem se byla v jiném ptát čím to je a pani prodavačce jsem celou situaci vylíčila tak také nic neříkala o větším akvárku:-)

víte co, ony to předně musej prodat ;-) Navíc často také ani nevědí, že to je špatně- celá řada výrobků pro zvířata je vadná a dokonce pro zvířata nebezpečná, ale prodávají se. A personál v akvaristikách co se týče odbornosti je většinou až někde v mínusových hodnotách. Ty betty nijak vyšlechtěné na to, aby mohly být chované v hrnku vody nejsou. Jenom jsou schopné v tom nějakou dobu přežívat a na to výrobci hřešej. Ono hodně lidí to koupí, protože to něvědí a prodavačky ikdyž to třeba vědí, tak to musej prodat...je to prostě úchylná móda založená na týrání zvířat a vyrejžování co nejvíce peněz ze zákazníků. Ono navíc tyhle mikromučírny jsou až nehorázně předražené...když si necháte slepit akvárko o odpovídajícím objemu, přijde vás to na třetinu, než cena tohohle rybomorného nesmyslu.

jj souhlasim, moje kamoska ma hezkou "uchylku" samce bett vykupovat, aby netrpeli v tehle mini kostickach, nebo kelimkach :o). Tak jsem to od ni chytla a koupila jsem si bettaka a dve samice, jsou respektive byli ve spolecnem akvarku (54 l) s mecovkama a neonkama a taky pavima ockama (harmonicke akvarko, se divim, nikdo na nikoho neutoci a tak, jen platy mi chteli okusovat samecka, tak sli do jinyho akvarka)...ale chtela jsem zkusit odchovat maly bettatka a tak jsem koupila akvarko za 300 Kc(12 l) dokoupila filtr,topitko,svetlo,teplomer, nastavila 27°c... mno a strcila jsem tam samecka i obe samice,samice se navzajem prohaneli a samec si jich nevsimal, pak mi bylo receno, ze zensky musej pryc, tak sem je prehodila zas do spolecneho akvarka (kde se k sobe chovaj pratelsky, v malem na sebe startovali,teda jedna, ale na samce ne, jen na druhou samici). Samec potom vyrobil jakysi hnizdo, jen nevim, jak se pozna, jestli uz je se stavbou spokojenej, je maly, ale neprijde mi, ze by ho zvetsoval... dneska jsem tam zkusila pristrcit jednu samicku..a vybec se mi nelibilo jeho chovani, jezil se na ni a utocil, kdyz se schovala, vylozene patral po tom, kde je a kdyz ji nasel, tak ji zase najezene prohanel. Tak jsem ji radsi vyndala,nez ji zlikviduje... takze nevite nahodou proc to dela, jestli ho to prejde a co s tim? jestli to proste neni samec, kterej maly neodchova, protoze je agresivni na samice.Jinak ma tam spousty kytek i ukryt jsem tam dala, aby se do nej samice mohla schovat, ale ani si ho nevsimla...tak nevim, poradi nekdo,kde jej chyba. diky sindynka@centrum.cz

samček by sa chcel páriť, ale samička nie je zrejme pripravená... to že sa samec pred samicou nadúva a je k nej hrubý, je vcelku normálne, akurát v malom akváriu to môže mať pre samicu fatálne následky, ak nie je ochotná sa neresiť.

samičky, ak sú dospelé, po výdatnom kŕmení budú isto za nejakú dobu pripravené k neresu. treba skúsiť o pár týždňov...

vybec se mi nelibilo jeho chovani, jezil se na ni a utocil, kdyz se schovala, vylozene patral po tom, kde je a kdyz ji nasel, tak ji zase najezene prohanel

to je ale normální chování. Samička než bude dostatečně připravená ke tření musí mít dostatek možností se před agresivním samcem schovat. Až bude připravená, sama vyleze za samcem pod hnízdo. ono 12l nádrž je poměrně malá, nedá se tam dát dostatek úkrytů. Jinak tření se snadno vyprovokuje krmením živou potravou a zvednutím teploty na 28-29°C.

Perenguen byl rychlejší :-)

To
jsem ještě neslišela u mě to bylo na opak hm zkusla bych jí odstavit a dát do jiného akvárka z hladu jí asi neokusuje ale možná skusit víc krmit ale u sebe bych je už moc nenechávala u mě to mov dobře nedopadlo samičku mi samec úpůně umořil tak přeju dohne štěsí v chovu:-):-):-)

Betty se mi ve společné nádrži (200L) příliš neosvedčily, útočily na menší rybky, požíraly "miminka" (což pochopitelně dělají skoro všechny ryby, ale betty se v tomto obzvláště činily). Samice jsem rozdal, betťák mi zůstal, potřeboval bych ho přesunout do bývalé porodničky (5L), kterou už nepoužívám, protože mám tu síťovou do akvária. Bude mu to stačit? Byl by tam sám.

5 litrů je málo. Nevejde se vám tam žádná technika (topení, filtr)...bez toho vám moc dlouho nevydrží, plus samozřejmě strašně málo životního prostoru...k tomu stačí zdravý rozum, aby to člověk domyslel. Jako životní minimum pro jednu bettu bych volila 20 litrů. Tam už se topení, i filtr vejde...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...