Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mam na stěně plastového akvaria bílé červíčky. co to je?

Ahojte
Mam na stěně u akvaria(plastaria) u mé bojivnice na stěnách bílé malé pohyblivé max 1mm dlouhé červíčky.
Co to je a proč to tam je?
Plastarium je na 10l a rybka je tam sama je zdaváa nic ji nechybí,ale občas vykakaá uplně bíle hovínko-nevím proč asi ze stravy. Mam tam 2 živé rostlinky a protože rybka nepotřebuje vzduchování tak ho nemám.
Rybu měním kazdý týden a svítím jí.
co to je za bílé potvůrky?a muže to ohrozit rybu?

Předmět Autor Datum
je zdaváa nic ji nechybí....jistěěěě...akorát občas vykaká dost pochybné hovínko:x: Tak když asi ze…
Réza 19.03.2012 21:08
Réza
Dobrý den, musím se Vás zeptat..... Vy jste se nějakého výrobce na Bettária zeptala, kde vzal námt n…
Mirunka 12.10.2012 21:46
Mirunka
Kdyby ta ryba byla opečovávaný mazel, budete ji chovat tak, aby to vyhovovalo jí a ne vám. Pokud vás…
Y Draig Goch 13.10.2012 08:54
Y Draig Goch
Rybu měním kazdý týden :-D Plastarium je na 10l a rybka je tam sama je zdaváa nic ji nechybí Jen…
Evva 19.03.2012 21:10
Evva
Eeeeh...tak klid:-D...jsem v pohodě:-D TAKŽE: abychom si zrekapitulovali, co všechno je špatně, tedy…
Réza 19.03.2012 21:16
Réza
Réza, buď v klidu. Vždyť tu rybu mění každý týden...:puff:
RITCHI 19.03.2012 22:10
RITCHI
Tak v tom případě nemám připomínky:-D:puff:
Réza 19.03.2012 22:12
Réza
Vypadá to, že se tazatel zaleknul, nebo urazil, jak to tak bývá, když se tu kritizuje:-D Ale jestli…
Réza 20.03.2012 18:13
Réza
Tak ono to možná stačí napsat i méně bojovně :-) Občas sou některé odpovědi jak od inkvizice :-) Já…
Andrew1979 13.10.2012 22:19
Andrew1979
Milý Andrew...pokud by se jednalo o počítač, auto, nebo sekačku na trávu, tak neřeknu ani pumpička,… poslední
Réza 26.10.2012 18:30
Réza
Bíle červíčky jsem si z rostlinkama donesl taky.V knížce jsem se dočetl,že jsou to ploštěnky.V zaříz…
Marco Pollo 26.10.2012 12:36
Marco Pollo

je zdaváa nic ji nechybí....jistěěěě...akorát občas vykaká dost pochybné hovínko:x: Tak když asi ze stravy, tak proč jí probohy nekoupíte vhodné krmení??!
10 litrů?!?!?!? Omlouvám se, ale až zařídíte rybě vhodné životní podmínky a ne nějaký s prominutim debilní plastárium, tak se možná hodim do klidu...v tak malym prostoru neni možný udržet biologickou rovnováhu, proto ty breberky. JAK SE VÁM TAM VEŠLO TOPENÍ???:x: Víte vůbec, kde betty v přírodě žijí???
Uff...to jsem se zase naštvala...zakázat bettária! To je týrání zvířat!

Dobrý den, musím se Vás zeptat..... Vy jste se nějakého výrobce na Bettária zeptala, kde vzal námt na 2-3 lit. akvária? Oni to Ti výrobci jen tak ze své hlavy nemají. Když je obecně obecně ( podle Vás známo ) že Bettky vyžadují více jak 10-ti l akvária, proč výrobci vyrábí takto malá??? Zamyslela jste se někdy nad tím? nebo zeptala jste se nějaké své Bettky, zda by se jí v malém akva líbilo??? Já vám ted hnu žlučí... Mám Bettánka ve 2l Bettárku a představte si, že mě ráno vítá, jemně mu poklepu na akvárko a už ví, že bude papání a věřte mi, já si myslím, že se mu i v té husté amazonce líbí. Proplouvá si mezi lístečky a když sedím u PC, je schopný mě celou dobu pozorovat... Já si osobně myslím, že ta zaujatost vůči Bettáriím je jen ve Vás akvaristech, co vlastníte 20-ti a více l akvária s několika druhy ryb... Pro člověka vlastnící jednu Bettku v malém Bettáriu je to milý společník a opečovávaný mazel.... A bohužel jen proto, že nemám místo na 20-ti l akva, memůžu mít malou rybku?!!!

Kdyby ta ryba byla opečovávaný mazel, budete ji chovat tak, aby to vyhovovalo a ne vám. Pokud vás "vítá", poté co poklepete na akvárium, je to skutečně výkon hodný zaznamenání - vzhledem k tomu, že každá ryba aktivuje když se poklepe na akvárium. Co se týče pozorování, ryby jsou skutečně skvělí pozorovatelé a celou dobu, co zírají ven z akvária... :-D ... taky počítají kvadratické rovnice.
Zamyslete se trochu nad poměrem velikosti. Betta, když dobře naroste, má velikost cca 7*5 cm. Rozměry 2 l akvária jsou cca 12x12x15, jestli ještě umím počítat. Vy máte va výšku řekněme 170 cm a na šířku v ramenou řekněme 50 cm... takže byste měla strávit celý život v místnosti o rozměrech 3*1m - bez topení, vyvětrat jednou za dva dny až týden (podle toho, jak často měníte vodu), WC samozřejmě v místnosti.
Na poslední sugestivní otázku je jednoduchá odpověď - ano. Pro rybu rozhodně lepší možnost.
Výrobci vyrábí takto malá akvária, protože je mohou - patřičně zbytečně předražená - prodávat lidem, kterým nezáleží na živých tvorech a radši je udusí opičí láskou, než aby se uskromnili sami. Výrobci obecně vyrábí spoustu zbytečností. Nápad na 2 - 3 l bettária vyšel ze zoufalé snahy vymamonit ze zákazníků aspoň něco, protože - Hele, tohle si můžu dát na stůl v práci, jééééé! A prodejci ryb zajásají, protože co chvíli prodají novou rybu, když ta koupená do tří měsíců nebo půl roku chcípne...
Věřte tomu nebo ne, ale do bytu 2+1 o výměře 64m2 se vejdou dvě stolitrová a jedno šedesátilitrové akvárium, terárium o rozměrech 140*200*60, čtyři klece s hlodavci, dvě voliéry s papoušky, pes, tři kočky a rodina. V tom 60l akva je hejno gupek a u nich vždycky nějaký beťák. Má tam teplo, světlo, různorodou stravu (včetně čerstvé živé) a pár větších samečků, na které může občas zamachrovat. Většinou nám vydrží kolem dvou let.

Eeeeh...tak klid:-D...jsem v pohodě:-D
TAKŽE: abychom si zrekapitulovali, co všechno je špatně, tedy jen z toho, co se dá tady z dotazu vyčíst: 1) Velikost akvárka - minimálně 20litrů, ale mnohem lépe větší, 2) Vhodná strava - kvalitní vločky, střídat několik druhů+ alespoň mražené nitěnky, larvy komárů, dafnie, 3) teplota - 25-27°C, 4) pořídit alespoň dvě samičky.
Je normální, že pokud je nevhodné akvárko, tak se tam množí kde co...

Vypadá to, že se tazatel zaleknul, nebo urazil, jak to tak bývá, když se tu kritizuje:-D Ale jestli si to hodlá přečíst, tak pokud můžu poradit, jakožto milovnice bojovnic, tak pořiďte větší akvárko a hustě ho osázejte rostlinami, aby to simulovalo jejich přirozené prostředí, topení je důležité, betty jsou ve studené vodě velmi náchylné k nemocem, což brzo poznáte, pokud nezměníte podmínky chovu;-) V přírodě betty žijí v zarostlých, teplých a mělkých vodách...představte si třeba takový rýžový políčko...

Milý Andrew...pokud by se jednalo o počítač, auto, nebo sekačku na trávu, tak neřeknu ani pumpička, ale mám dojem, že lidi si strašně často vůbec...ale vůbec neuvědomujou, že tejraj živýho tvora, ač je to jen "blbá rybička"...a proto mám na příspěvky podobného typu vypěstovanou jistou alergii. Ne, kvůli těm pacientům, kteří nejsou schopní použít mozek, aby si uvědomili, co takové zvíře potřebuje k životu, nerozuměj "k přežití", ale kvůli tomu zvířeti samotnému. Na nároz od Mirunky viz. víše odmítám reagovat, protože nehodlám plýtvat časem nad někým, kdo si myslí, že ho vítá rybička a že je spokojená ve 2 litrech. Proč to výrobci prodávají? Na to je triviální odpověď - protože to blbci kupují...Klidně se s Mirunkou vsadim, že jí betťáček moc dlouho nevydrží, protože ve 2 litrech člověk není schopný zajistit tý rybě odpovídající podmínky (které majitelka zjevně nezná a ani si je nezjistila, než si rybu pořídila)...tak hlavně, že betta získala status mazlíčka, jistojistě to vřele ocení...jistě víc, než vhodně zařízený biotop.

Bíle červíčky jsem si z rostlinkama donesl taky.V knížce jsem se dočetl,že jsou to ploštěnky.V zařízeném akváriu je těžké se jich zbavit.Někde psaly,že se daj zlikvidovat měděnou tabulkou,po odlovení všech rybek.Já jsem si skoušel koupit parmičky černopruhé,no ty si s ploštěnkama neporadily.Potom jsem koupil rájovce dlouhoploutvé a Tí si poradily nejenom s ploštěnkama,ale zlikvidovaly i všechny malé šnečky(vykousaly je z ulit).
V tvém případě bude asi nejlepší vylovit rybku,komplet všechno zlikvidovat,koupit písek a rostlinky a zařídit akvárium znovu.Rostlinky doporučuju koupit balené s pěstírny,jsou sice dražší,ale nepřišli do styku z jiným akváriem a jsou pěstovány odděleně od ryb,takže se minimalizuje možnost přenesení potvůrek případně nějaké nemoci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru