Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akvarium 576l

Dobry den mam dotaz budem mit akvarijni komplet 576l.Je vhodny filtr vnitřni rp-600 bude stačit .Pak budou tam žive rostliny a rybiček tak do 30 pavich oček a mečovek.Jak často davat odstatou vodu a čistit dno zvonem a kolik kbeliku zhruba.Dale jak často čistit filtr ve vodě z akvaria.A pak osvětleni tam jsou 4 zařivky t-5.Mame je nechat svitit všechny 4 celych 12 hodin .Diky za odpověd .
Upravena velikost písmen. (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vnitřní filtr není možné použít - leda made in home s velkým objemem. Osobně mám, ve srovnání s vaší…
PaveJan 15.07.2018 22:33
PaveJan
No, pro mě je vyměnit 13/ vody jednou za týden normální (mám 500 l), stejně tak jako jít vyvenčit ps… nový
Honza1234 16.07.2018 08:08
Honza1234
Samodomo určitě není špatný, ale chce to o akvaristice něco málo vědět a být trochu zručný. Při otáz… nový
PaveJan 16.07.2018 09:32
PaveJan
Tak já jsem (už) nehnojič. Respektive mám akvárko nastavené tak, že hnojim krmením a výměnami vody.… nový
Honza7654 16.07.2018 15:08
Honza7654
Úplně v klidu, když to dobře založíte, tak celé akvárko bude fungovat jako filtr. Číst, číst a číst… nový
Kiksfix 14.09.2018 02:46
Kiksfix
dobry den tak akvarium nakonec je 600l založene od 28 listopadu .na dne bakterie do dna koupene v ro… poslední
LORA 02.01.2019 18:12
LORA

Vnitřní filtr není možné použít - leda made in home s velkým objemem. Osobně mám, ve srovnání s vaším obrem, pouhých 200 l akvárko a používám vnější Eheim Professionel 3 2073 = 5 litrů filtračních hmot a to mám nadupané filtrační médium EHEIM Substrat pro. Potřeboval bych jste alespoň něco jako EHEIM classic 600 2217, případně CristalProfi e1901 greenline. V obojím případě stačí, aby se živorodky přemnožily a nebo se do akvárka dostaly okružáci a je problém. Pak je nutné měnit vodu klidně i 1 x týdně. Garantuji,že častá výměna vody zajistí velmi rychlý nezájem o akvaristiku. V případě filtrů, které jsou na hraně své kapacity velice pomůže velké množství rychle rostoucích rostlin. Lepší by byl třeba Fluval FX-4. Dost často se u tak velkých akvárií používají 2 slabší filtry - třeba 2 x SUNSUN HW-703A nebo 2 x Tetra Tec EX 1200 Plus.

No, pro mě je vyměnit 13/ vody jednou za týden normální (mám 500 l), stejně tak jako jít vyvenčit psa. Chápu že někoho nebaví se o akvárko starat ale že by to vzbudilo jeho nezájem. Takže bych tak kategorický nebyl. :-)

Jinak ty filtry co doporučujete jsou dobrá volba ale poněkud drahá. Já mám pod samodomo filtr vyrobený z jiného akvárka a přepážek. Pokud není místo pod akvárkem nebo vedle něj, tak lze vlepit přepážkový filtr dovnitř akvárka. Výhodou je, že si to nadimenzujete přesně na své akva a oproti těm kanystrovým filtrům to stojí zlomek ceny. :-)

Jinak ten EHEIM Substrat pro je opravdu snad nejlepší volba co může být :-)

Samodomo určitě není špatný, ale chce to o akvaristice něco málo vědět a být trochu zručný. Při otázkách tazatele jsem to raději moc nenavrhoval. Já jsem odpůrcem časté výměny vody. Byť se zajímám o aquascaping, tak i přes to bych například nešel do hnojení EI. Je mi proti srsti týdně vylévat takové množství vody do kanálu. Nastavil jsem si akvárko tak, abych měnil polovinu vody co 3 týdny.

Tak já jsem (už) nehnojič. Respektive mám akvárko nastavené tak, že hnojim krmením a výměnami vody. Mám citlivé ryby, takže měnit 1/2 vody náraz se mi nechce riskovat, to už je na ně celkem skok. 1/3 jednou týdně je pro mě ideální, protože si tím zároveň rovnám poměr N a P. No a ta voda z akvárka se dá využít v pohodě na zalévání. :-)

EI mi přijde taky trochu jako zvrácenost. Nacpat do akvárka tolik živin a pak to hned vylévat. To mi přijde dost divná strategie.

Úplně v klidu, když to dobře založíte, tak celé akvárko bude fungovat jako filtr. Číst, číst a číst ! Půdní filtr třeba na dně akvárka a čerpadlo-oběh, nebo lépe honit to vzduchem, začít rostlinami, přidat tam bakterie - mikrofloru. Tak velké akvárko může jet i rok bez jakéhokoliv zásahu naprosto v pohodě a v podstatě pořád je li dobře založené. Megafiltry a výměny vody jsou spíše na škodu. Ve filtru stejně musíte mít tu mikrofloru. Nešetřete a nakupte knihy, staré, nové, hromady knih a čtěte. Nakonec dobrá rada zdarma. Na dno je dobrý čedič, má mnoho porů a žádoucí mikroorganismy se v nich mohou usadit. Čedič je to, čím v zimě sypou silničáři silnice. Tedy někde, bacha na škváru, nějaké písky ap. Lépe se zeptat. Když jsem se tomu kdysi věnoval, tak jsem měl ve 300 l nádržích třeba po 1000 ancitrusů menších cca 3-4 cm na holém skle a krásně to utáhnul biomolitan o objemu cca 5 l. Jen jím musí protékat voda a voda musí mít vzduch. Pokud ta provzdušněná voda bude protékat celým dnem, tak filtr jako takový v podstatě nepotřebujete.

dobry den tak akvarium nakonec je 600l založene od 28 listopadu .na dne bakterie do dna koupene v rostlinych akvarii.topny kabel 150w.nutribasis a volcano red červeny .lavove kameny červene hdně kořenu velkych .3d pozadi amazonie .dal jsem hodne rostlin rychlerostoucich.filtr jbl 1502.vnejši+vnitrřni na 250l.topneni 300w-nastaveno na 25 stpunu.skimmer na hladinu. svetla 2x led osvetleni celospetrlani.jinak ve filtru venku je take filtrčni vata a purigen .voda je už uplně čista bez zakalu i drobnych častic .rybičky jsem dal na silvestra .zhruba 30 teter a dva skalary zlate a dva kropenače .šneku hodně .jinak jsem zatim měnil 1/3 vody dvakrat za dobu od založeni .co2 davam vždy rano 16ml.děkuji všem za vaše nazory arady .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru