Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bude prosperovat tento plán?

No mě teda nepřijde normální dávat za dno 80 Kč/l. ;-)
No problém je že ten nutribasis je nějaký jíl, takže bych očekával že půjde nahoru a flexioblady půjdou dolů.. Navic se po čase vyčerpá a bude tam k ničemu. Respektive bude to obyčejné jílové dno za velký peníze. Akvarko dostane kopanec zebstraty přísunu živin a vy to budete lepit zběsilým hnojením do vodního sloupce. Proto Vám doporučuji místo těchto substrátů naučit se pořádně hnojit rovnou. Komplikujete si zbytečně život. Nevíte co od těch substrátů čekat ale myslíte že vám to zajistí krásné akvárko, jenže takhle to nefunguje. Nakonec to bude stejně jen a jen o Vás.
To je h odně divný že Vám křemičitý písek zanašel filtr. Vždyť to vůbec neplave. Podle mě byl příliš jemný jinak si to neumím vysvětlit. Při zrnitostech někde kolem 1 - 4 mm si neumím představit, že by mohly nastat vámi popisované problémy. No a co třeba liapor?
K tomu hnojení, než používat tyhle predem namíchaný hnojiva (zase spoustu marketingových keců, kterým fb lidí tak nějak snadno podléhají jak jsem si všiml), tak bych si míchal dávkoval každý prvek zvlášť. Každé akvárko je totiž jiné a má jinou spotřebu živin, proto mi přijde výhodnější si to vyladit sám. No a taky je to nesrovnatelně levnější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny