Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Axolotl mexický..nemoc??

Dobrý den.
Od 10.8.2010 máme dva Axolotly Mexické. Jednoho hnědého (Bolek) a druhého bílého (Lolek:-). Oba jsou od začátku chováním zcela rozdílní. Bolek plave jak ďáblík, často i na hladinu se nadechnout. Když podáváme žrádlo, tak okamžitě žere. Lolek je pravý opak. Moc neplave, hýbe se méně, na hladinu vyplouvá zcela zřídka..je zázrak, když ho tam spatříme. Žrádlo žere pomaličku, skoro vždycky než se rozkouká, tak mu ho sežere Bolek. Teď už jim to dáváme tak, aby si taky ulovil svůj dlabanec. Dnes jsme zpozorovali, že Lolek má zadní část trupu (těla) jakoby nahoře, že mu ten zadek nadnáší nahoru. Docela mě to zneklidnilo z důvodu toho, že obecně se ví, že "ryba", když jde na hladinu, většinou natáhne brka. Nemáte prosím s tímto někdo nějakou zkušenost??? Je pravda, že nejsme zas tak zkušení, nevímee spoustu informací, ale snažíme se jim poskytnout vše co potřebují, a učit se a zjišťovat víc a víc. Kdyby pošel, samozřejmě se dá nahradit druhým, ale mrzelo by nás to:-(. Pokud někdo dokáže poradit, budu ráda. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Stejný problém, rada žádná.... Jak to dopadlo?
Ferda a Ferda 07.09.2010 21:05
Ferda a Ferda
Naštěstí (zatím) dobře!! Nakapali jsme tam ihned prostředek k výměně vody Akvaregulátor a Biofiltr..…
akuka 08.09.2010 22:58
akuka
Dobrý den já mam dva axolotlíky (oba jsou samci) a moc dlouho je nemam mozna rok a pul ale skušenost…
veruška 25.02.2013 14:35
veruška
sehnat samici axíka pokud ti stačí odrostlé mládě kolem 20cm je otázka dojet na burzu a vybrat si...…
Nery 25.02.2013 14:39
Nery
Já axolotly krmím jednou denně večer protože ve dne spí a v noci jsou aktivní krmím je jednou malou…
Evva 25.02.2013 17:17
Evva
neví nikdo kdo koliv kde sehnat plyšáka axolotla mexického????? nebo i polštářek??? nebo cokoliv jin…
veruška 28.02.2013 18:46
veruška
Tady, ale je to drahý :-) xPcOoQ zW5JA7 TtmcUr
Evva 28.02.2013 19:17
Evva
Tak to jsou oni :-) a jejich (zatím menší) akvárko..60ti litrové.
akuka 08.09.2010 23:11
akuka
Není to tím, že by nikdo odpovídat nechtěl, ale spíš, že k tomu nemá nikdo co říct;-)
Arutha 13.09.2010 20:25
Arutha
K nemocím axolotlů... Vše může být také způsobeno tím, že zároveň s axolotli jsou chovány rybičky. 1…
Ferda a ferda 08.05.2011 14:12
Ferda a ferda
Zdravim mam podobny problem s jednim z mych dvou axliku.. jeden strasne zhubl a skoro nezere... dal…
sDog 04.01.2011 15:29
sDog
Dobrý den Chtěl bych se zeptat jestli axolotlík potřebuje v akváriu tvrdší vodu a popřípadě čím dos…
Tomko112 22.02.2014 19:12
Tomko112
Taky by mě zajímalo, jak dosáhnu větší tvrdosti vody... dále bych měla dotaz, mám jednoho většího a…
A. 12.05.2014 22:48
A.
S tou vodou neporadím, ale ještě bych s dáváním k sobě určitě počkala. Sice axolotlové nad 20cm už n…
Evva 13.05.2014 08:32
Evva
děkuju za radu :) ..a ted nedávno jsem si všimla u toho většího, že má něco na ocásku, jen tak lehce…
A. 03.06.2014 23:43
A.
Ahoj :)) ty konečky prstů jsou způsobeny tím že tvůj axík je pohlavně zralí ( může se rozmnožovat )…
sararezek 29.10.2014 12:11
sararezek
S tou tvrdostí, k želvám se hází buď školní křída, nebo želvík ze zverimexu, takže myslím, že by tím…
simča m 04.06.2014 07:49
simča m
Zdravím, mám pár měsíců dva Axlíky a poslední dobou pozoruji, že jednomu (pravděpodobně sameček) zče…
Johny-h 06.10.2014 17:22
Johny-h
Ahoj, opět se hlásím o radu s axlíkem. Prosím pěkně, nevíte, co je to zelené na noze? Má už to tam d…
Johny-h 17.03.2015 18:21
Johny-h
Ajééje, tak to nevím, snad poradí někdo zkušený. Mě to přijde jako nějaký nádorek. Ale snad se pletu…
akuka 17.03.2015 23:26
akuka
Taky nevím, zkus dát dotaz ještě sem 1056
Evva 18.03.2015 12:37
Evva
Děkuju, pošlu to tam
Johny-h 18.03.2015 15:55
Johny-h
Ahoj, přicházím se zprávou od veterináře a prý je to pravděpodobně kožní nádor z pigmentace.:-( Netr…
Johny-h 24.03.2015 13:33
Johny-h
Dobry den, mame axolotla mexickeho více jak čtyři roky a před pár dny jsme u něj objevili to, co vid…
ZuRoxy 21.04.2015 21:57
ZuRoxy
Ahoj, opět se vracím pro radu. Axík,který má bulku na zadní noze, která se už téměř ztratila, strašn… poslední
Johny-h 11.07.2015 01:21
Johny-h

Naštěstí (zatím) dobře!! Nakapali jsme tam ihned prostředek k výměně vody Akvaregulátor a Biofiltr..ty jejich potřebné mikroorganismy..a taky dali napapat...a čekali. Naštěstí už další den byl dobrý a nadnášení přestalo. Jestli už je ready, to nevím, ale tak snad jo, protože zatím se má k světu..
AVŠAK!!! :-)
Dneska jsem si zase všimla, že vykakal asi tak minimálně 5 kamenů!! :-I
Vím, že Axolotlíci sem tam kamínky pojídají...sami jsme je už taky viděli pozřít nějaký ten kamínek, ale tolik!!! :-o
Takže opět trošku zneklidnění...a přemýšlím, jestli jim nedáváme MÁLO stravy:-(. Ve zverimexu je krmili každým dnem :-I ale zároveň je tam měli i s jinou havětí :-) takže stejně nám nedokázali říct kolik toho vlastně pozřou..jaká by měla být jejich dávka. My jim denně nedáváme..chceme je naučit na to týdenní papáníčko (jak se píše v článcích o Axolotlech)..ale děláme to samozřejmě postupně. Nemůžeme na to přejít hned..z denního žraní a týdenní. Takže dáváme tak co 3 dny.
Ale pokud máte Axolotlíky..můžete mi tak poradit nějakou dávku papání?? Třeba týdenní pro jednoho...nebo pak 2x za týden pro jednoho. ??? Díky. :-)
Za každou radu budu ráda.
Hledala jsem na netu..našla zatím dvě poradny...další na Světu zvířat..doufala jsem, že odpověď bude "okamžitá"...avšak ještě mi od našeho problému nikdo neodpověděl..až vy.
Byla bych ráda za nějaký kontakt na někoho kdo Axolotlíky má a trošku jim rozumí...má s nimi nějaké zkušenosti.
Jak dlouho je máte vy?? A kolik jich máte??, jednoho??
Zatím díky.

Dobrý den
já mam dva axolotlíky (oba jsou samci) a moc dlouho je nemam mozna rok a pul ale skušenosti s nimi mám docela dost dobrý kolikrát se ve zverimexu ptám na samičku ,protože by jsem je chtěla rozmnožit a v nějakých těch zverimexech toho vim o dost víc než oni(např.:jak vipadá vůbec samička neví) ale tet us na vás dotaz.Já axolotly krmím jednou denně večer protože ve dne spí a v noci jsou aktivní krmím je jednou malou žličkou.Ten jeden(mexík) je méně aktivní a ten druhý (olík,poznám je že olík má na hlavě skvrnku oba jsou albínci)je více.Mám tam modrý kamínky často je jedí mívají i modrý bříška několikrát se mi stalo že mi uš vyplavali na hladinu,ale to by nic nemělo znamenat takže nemusíte mít obavy ;-) oni se totiž moc na hladině navzduchují.

K nemocím axolotlů... Vše může být také způsobeno tím, že zároveň s axolotli jsou chovány rybičky. 1-2 nevadí, to si pochytají, ale jakmile je jich tam víc, začínají útočit, ožírat je a to vede k hubnotí a smrti. Dle mých zkušeností jsou obzvláště nebezpečné parmičky.

Zdravim mam podobny problem s jednim z mych dvou axliku.. jeden strasne zhubl a skoro nezere... dal jsem ho oddelene aby se mohl v klidu nazrat ale stejne to nepomaha.. netusim co s nim je :( prisli jste na to cim to bylo zpusobene u vas? muj druhy axolotl je naprosto aktivni pekne tlustej :) ale druhej ja uz snad tretinovej :(

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat jestli axolotlík potřebuje v akváriu tvrdší vodu a popřípadě čím dosáhnu toho aby mu vyhovovala.V chovu axolotla jsem nováček.Mám albína (6 měsíců).Akvárium 45l.

Děkuji za odpověď

Taky by mě zajímalo, jak dosáhnu větší tvrdosti vody...
dále bych měla dotaz, mám jednoho většího a druhého menšího albinotického axíka, v blízké době bych je ráda dala k sobě do jednoho akvárka, ale nevím, zda by mu ten větší nějak neublížil...albínek má +- 10 cm ten druhej cca 25 asi .. díky za odpověď.

děkuju za radu :) ..a ted nedávno jsem si všimla u toho většího, že má něco na ocásku, jen tak lehce jsem o to zavadila, nejde nic vidět ale jak kdyby mu tam něco narostlo, jako kdyby tam měl nějaký vřídek, či něco podobného. Ani nevím, jak dlouho to má, nedávno jsem ho dala do nového akvárka, vodu má čistou, vyměněnou, nevíte, co by to mohlo být ? Chci všem nemocím kdyžtak předejít, chodit s ním po veterinářích by byla si myslím jen ztráta času... díky předem za každou radu !

Zdravím, mám pár měsíců dva Axlíky a poslední dobou pozoruji, že jednomu (pravděpodobně sameček) zčernala pusa a druhému (asi samička) zase černají nohy. Je to jen pigmentace, jak rostou? Nemůže to být nějaká plíseň nebo tak něco? Nemám je od mala, prý je majitel přede mnou měl rok, takže by měli být cca 1,5 roku staří. Jsou v padesáti litrovém akvárku, teplota 20 - 22 °C, krmím 2x - 3x týdně žížalami, které chytám na zahradě. Akvárko je filtrované i vzduchované. V akvárku jsou tři umělé květiny, jeden úkryt a jako podloží akva písek, ten nejjemnější, co jsem sehnal. Měním 2/3 vody týdně, filtr čistím každy týden, je pěnový a jednou za měsíc vyčístím komplet celé akvárko, properu písek atd. Společnost jim dělají tři Ampulárie. Přikládám dvě fotky.

Ahoj, přicházím se zprávou od veterináře a prý je to pravděpodobně kožní nádor z pigmentace.:-( Netroufl si ho odstranit, protože do něj vede velká céva, tak by mohl vykrvacet,kdyby se to nepovedlo. Prý ho to nebolí, jen vadí v pohybu. Tak uvidíme, jak to půjde dal. V Brně je prý specialista na obojživelníky, tak že tam zavolá a dá mi vědět.

Ahoj, opět se vracím pro radu. Axík,který má bulku na zadní noze, která se už téměř ztratila, strašně málo dlabe a chřadne. Krmím žížaly nachytané na zahradě, krevety nebo mražené ryby. Krmím tak i druhého samečka a ten krásně prosperuje. Když krmím toho malého, tak zhltne 4 malinké kousky (cca půl malé krevety) a další sousta vyplivává. Stejně tak i žížaly. Je tak třetinový oproti druhému a to by měli být stejně staří. Krmím obden max ob dva. Vše začalo s tou bulkou. Dokázali byste mi prosím poradit? Už se pomalu ztrácí před očima.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru