Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vhodné dno pro Ancistrusy

Dobrý den
Narazil jsem zde na názor,že ostré dno je nevhodné pro Ancitrusy.Prosím tedy o radu,které koupit,zřejmě nějaké oválky.Nerad bych ho koupil a vyměnil a pak se dočetl,že křemičité je špatné nebo mramorové dělá neplechu.Krom Ancitrusu máme mečovky,závojnatky,neonky,panceřnika,živé rostliny.
Jaké dno-http://www.akva-tera.cz/akvaristika/pisky-drte-sub straty/?start=0

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já vím, že je to uzavřené a měsíc prošlé, ale musím dodatečně poděkovat, že mám konečně vizuální ilu…
Y Draig Goch 25.02.2012 18:01
Y Draig Goch
Akvárko je furt to stejný,je mé první,zatím všichni (zdraví).Uvažuji o tom,že pořídím rozměrově stej…
xtuta 25.02.2012 18:33
xtuta
Chyba u prodejců bývá velmi častá a víte proč? Protože chovatel, který se třeba náhodou dostane k té…
Y Draig Goch 26.02.2012 14:47
Y Draig Goch
Howg!:-D poslední
Réza 26.02.2012 15:40
Réza

Já vím, že je to uzavřené a měsíc prošlé, ale musím dodatečně poděkovat, že mám konečně vizuální ilustraci k tomu, jak NEZAKLÁDAT akvárium... aneb co je tu špatně? Skoro všechno.
Při pohledu na to, jak akva navíc ke všemu zabírá ještě i hrad (a vím jak je velký, naše větší závojnatka - mimochodem, má 20 cm, teď jsme ji měřili (menší má jen 16 cm) - ho s oblibou vyvracela a kácela, takové podvečerní posilování... než jí byl odebrán, teď si hraje s filtrem...), dělo, čtyři nebo pět fláků břidlice se ptám - kde je ten člověk, co to všecko prodal? Chci ho zaměstnat! :-D Muselo to stát hříšný prachy a kde nic, tu nic. Neonek je málo, měly by být v hejnu alespoň o 10 kusech, jinak budou vystreslý a bez barvy... do tohohle akva tak 12 neonek, pět mečovek a dva pancéřníky a spánembohem nějakého menšího anclíka (který bude na stará kolena mít taky 15 čísel a ani se tam neobrátí... 40l, to by mělo být cca 50x30x30?) - u mně byste víc prostě nedostal.
Ad "vysoká akvaristická" - tak kupříkladu já osobně mám za sebou několik profi školení a necelých 30 let praxe... a víte proč UŽ neprodávám? Protože to by se člověk zvencnul.
Docela by mě zajímal update... já vím, rybám se daří, všichni se mají rádi, závojnatky vůbec nerostou... voda se nekalí, žádné řasy... :-D
Tož, přeju hodně štěstí.
Ha, já to věděl! Když něčí nick vidím 6x, zapamatuju si ho... to by mě medle zajímalo, jestli tohle 40l akvárium je nové 40l akvárium nebo staronové 40l akvárium? A pokud má zadavatel místo na 2 x 40l, tak proč ne rovnou 100l?
http://akva.poradna.net/q/view/2544-vhodna-zarivka -do-akvarka

Akvárko je furt to stejný,je mé první,zatím všichni (zdraví).Uvažuji o tom,že pořídím rozměrově stejné-kvuli osvětlení,ale vyšší,tak na 70-80l.Jestli to sklenář dokáže vytvořit,vzhledem k tlakum vody,aby to neprdlo.Jinak mě to nechává klidným,že ze mě zde děláte blbce.Holt tak si tady u nás žijem,jdete do obchodu k odborníkum,tam vás vybaví.Když se člověk pak na něco zeptá na foru,je za hnupa.A když se zmíním u prodejce,tak ten mi řekne,že je to na netu samej chytrej kretén.Z těch komentářu od Vás si beru to pozitivní,ale myslím si,že největší chyba je u prodejcu.

Chyba u prodejců bývá velmi častá a víte proč? Protože chovatel, který se třeba náhodou dostane k téhle práci - a teď mluvím z vlastní zkušenosti - z toho do půl roku nervově zkolabuje. Do většiny prodejen (hlavně Pet Center, ale i tam lze narazit na výjimky) se najímají lidi "z ulice". ení problém si informace nastudovat, ale musí se chtít, bohužel pokud na tom zaměstnavatel netrvá a nechce se... A pokud ten člověk má nějaké zkušenosti a není mu zcela lhostejný osud zvířete a dostává sodu od zaměstnavatele "Tak proč jste to panu XY neprodal?" - "Protože chtěl 4 neonky a k nim dvě závojnatky do 30l a to prostě nejde!" - "Ale mohl jste utržit XXX peněz!" - "Ale jak by to dopadlo?" - "Nezájem!" ... tak se na to samozřejmě vyprdne, protože to je věčný a marný boj.
Jinak, akva 80l se vyrábějí běžně, takže by neměl být problém ho získat, klidně i od sklenáře... a když se dobře zavede, dobře zařídí a dobře opečovává - říká někdo, kdo dnes při odkalování odtahal 160l vody (80l dovnitř, 80l ven... někdy ty ryby skoro nesnáším... :-D ) - je akvárium bezproblémová příjemná podívaná.
Mimochodem, třeba krupičku jsme nikdy neměli a to ani neproháním koupené ryby karanténou. Pravda, nakupujeme tak jednou za 3 - 5 let, když nám něco "konečně" vymře a jen u lidí, kterým můžu důvěřovat... ale když si prolistuju záznamy, úhynů na nemoci máme opravdu minimum. Není od věci, vést si evidenci informací - ze začátku možná trochu nuda, ale časem člověk zjistí, že je to fajn.
Přeju hodně štěstí a opravdu - i jak říkala Réza - to akva potřebuje komplet předělat a závojnatky potřebují svoje. Vraťte je, prodejte někomu jinému, do 80l nasázejte spoustu teplomilných živorodek a bude to nádhera.
Jinak velmi dobře zpracovaný a úhledný web s důvěryhodnými informacemi je www.rybicky.net - najdete tam informace k chovu všeho oploutveného, teploty, prostorové nároky, sociální nároky... a mně se tam zatím nepodařilo najít žádnou markantní chybu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru